Cześć i czołem! Przyczepkę w wersji 2D miałem okazję obejrzeć na żywo na festiwalu we Włocławku, na stoisku GPM-u. Wygląda fajnie, ale ja na razie kończę z tematem tego ciągnika Smile. Generalnie mój plan zakładal skończenie go na festiwal we Włocławku, praca szła galopem i ostatecznie... nie zdążyłem
.No był prawie, prawie skończony, do pełni szczęścia brakło jednego może dwóch dni. Zabrałem jednak tego pokraka ze sobą, żeby chociaż w takim stanie sobie postał wśród gąsienicowych krewnych. Na nagrody nie liczyłem ale jednak dostałem od wydawcy nagrodę specjalną, także miło. Potem na spokojnie dokończyłem całość i zrobiłem podstawkę. Model jest malowany, koniec końców na jednolity kolor, z względnie umiarkowanym weatheringiem, gąski to lasery. Myślę, że da się go skleić w standardzie (o ile komuś odpowiada zieleń wycinanki) ale tak jak wspominałem w relacji, trzeba kombinować i uważać, bo model jest zaprojektowany nieźle ale chaotycznie. Niektóre części wyrzuciłem, nie pasowały nigdzie, inne dorobiłem, no i zapewne skończyłbym go z dwa miesiące prędzej gdybym nie musiał się ciągle zastanawiać nad numeracją. Model wyszedł jak dla mnie lepiej niż zakładałem, duża w tym zasługa dobrze widocznego wnętrza, to jeden z powodów dla których chciałem ten ciągnik skleić. Chociaż raz widać to co jest w środku, nie idealnie ale jest ok, widać jakieś 30%
. Nie przynudzam więcej, zapraszam do oglądania zdjęć, oraz pisania uwag, bluzg, porad itd.