R / Wagon osobowy Bi29 / 1:25
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: R / Wagon osobowy Bi29 / 1:25
Aż żal, że porcelany nie będzie widać :|
Pozdrowienia z Czech
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
- pawelelka77
- x 108
Kibicuję i dalej podglądam z dużym zainteresowaniem Twoje zmagania z wagonikiem. Cieszę się, że fotki się przydają. ...
Trochę będzie przez okna i szyby w drzwiach
- pawelelka77
- x 108
Nie wiem jak kiedyś ale teraz 'przedział wc' ma szyby matowe...
Bry.
Wszystkiego naj w nowym roku
A teraz do rzeczy, co do szyb mnie się wydaje że szyby były malowane do polowy na biało. Ale mogę się mylić. Syfonów pod umywalkę to chyba wtedy nie było Dają mi do myślenia klosze lamp, qrna z czego to to ustrugać ? Muszę w tym miejscu podziękować Darkowi W za fotki tego wagonu ale z Kościerzyny i faktem jest że wagon ten znacznie różnił się od tego z Chabówki. Widać różnice np w maźnicach (wygląd) i te wycinankowe są na wzór tych z Kościerzyny. Więc akurat tu nie miałem racji. Mój wagon jest klejony głównie na podstawie fot z Chabówki, więc będą różnice. Reszta na fotkach.
Tyle na dziś.
Pozdrawiam Piotr.
Wszystkiego naj w nowym roku
A teraz do rzeczy, co do szyb mnie się wydaje że szyby były malowane do polowy na biało. Ale mogę się mylić. Syfonów pod umywalkę to chyba wtedy nie było Dają mi do myślenia klosze lamp, qrna z czego to to ustrugać ? Muszę w tym miejscu podziękować Darkowi W za fotki tego wagonu ale z Kościerzyny i faktem jest że wagon ten znacznie różnił się od tego z Chabówki. Widać różnice np w maźnicach (wygląd) i te wycinankowe są na wzór tych z Kościerzyny. Więc akurat tu nie miałem racji. Mój wagon jest klejony głównie na podstawie fot z Chabówki, więc będą różnice. Reszta na fotkach.
Tyle na dziś.
Pozdrawiam Piotr.
- Heinrich Kosmala
- x 169
Są taki szpilki z „dużymi“ łebkami, w różnych kolorach, także białe – więc jeżeli klosze były okrągłe i białe...
No właśnie, jak taki klosz wygląda?
Jaka średnica i czy przezroczysty czy jakiś "mleczny"? I ile ich potrzeba?
Zupełnie luźno rozważając, przy złożeniu że to przezroczysty ścięty stożek to - wytłoczyć z grubej folii. Kopyto + folia + ciepło+parę minut roboty (nie licząc wypiłowania drewnianego kopyta z okrągłej formatki).
pzdr Grzegorz
Jaka średnica i czy przezroczysty czy jakiś "mleczny"? I ile ich potrzeba?
Zupełnie luźno rozważając, przy złożeniu że to przezroczysty ścięty stożek to - wytłoczyć z grubej folii. Kopyto + folia + ciepło+parę minut roboty (nie licząc wypiłowania drewnianego kopyta z okrągłej formatki).
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
@Henryku obawiam się że łby szpilek będą za małe. @gk nad tym też myślałem ale trochę roboty kopyta ect. Cóż cuś wymyślę
Dzięki za pomysły.
Dzięki za pomysły.
- Heinrich Kosmala
- x 169
Hi Klint,
są różne „szpilki“ – te większe tutaj to „coś tam coś tam” do włosów, kupione (wyłącznie z powodów modelarskich ) w drogerii, w dziale „spinacze”, „grzebienie” itp.
są różne „szpilki“ – te większe tutaj to „coś tam coś tam” do włosów, kupione (wyłącznie z powodów modelarskich ) w drogerii, w dziale „spinacze”, „grzebienie” itp.
Można użyć główek LEDów.