[G] Grimme Varitron 470 Terra Trac (projekt własny, 1/32)
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: [G] Grimme Varitron 470 Terra Trac (projekt własny, 1/32)
Brawo !!! Ja tez chetnie zobaczę inne. Bardzo mnie interesuje ta tematyka. Na pewno kojarzysz Ropa Tiger albo Holmer Terra Dos. Gratuluje. Robi wrażenie
Terra Dosa chciałem zrobić, ale przy moich aktualnych zasobach czasowych budowa trwałaby pewnie kilka lat, a tego dałem radę zrobić w pół roku.
Szacun. I za temat i za poziom wykonania. Robi wrażenie.
Jeszcze jedno, bo mi umknęło - jak możesz, wrzuć jak najwiecej innych modeli.
A patrzales na żurawie samojezdne ? To tez spoko temat. Dużo stali, hydrauliki, elektroniki i żółtej farby fajny maluch na przykład to Liebherr LTC 1050-3.1. Rzuć okiem w wolnej chwili - ma na przykład kabinę na wysięgniku z możliwością podniesienia podobnie jak w ładowarkach kolejowych
Pzdr
A patrzales na żurawie samojezdne ? To tez spoko temat. Dużo stali, hydrauliki, elektroniki i żółtej farby fajny maluch na przykład to Liebherr LTC 1050-3.1. Rzuć okiem w wolnej chwili - ma na przykład kabinę na wysięgniku z możliwością podniesienia podobnie jak w ładowarkach kolejowych
Pzdr
Po ślubie mam już mniej czasu na sprzęty takiego kalibru Niestety.
@Tomasz D - a co to jest ten scratch wg Ciebie? Bo w moim mniemaniu to budowa od podstaw, bez względu na matariał. Zatem jeśli chłopak sam zaprojektował części i zrobił je (w kartonie), to to jest nic innego, jak SCRATCH właśnie
Pozdrowienia z Czech
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
Kurcze, nawet nie wiedziałem, że sa takie maszyny heh, świetny model.
- Heinrich Kosmala
- x 169
Scratch to w/g Wikipedii budowa modeli nie z przeróżnych, gotowych zestawów (plastik, wycinanka kartonowa itp.), tylko z własnoręcznie opracowanych i wykonanych części z różnych/dowolnych materiałów.
Są inne definicje?
Są inne definicje?
To tak dla przypomnienia:
Scratch built model - model budowany "OD PODSTAW" - nawet z papieru, ale od podstaw.
pozdro.
Scratch built model - model budowany "OD PODSTAW" - nawet z papieru, ale od podstaw.
pozdro.