Kolejny piękny model w Twoim wykonaniu ;) Zarówno klejenie jak i ślady eksploatacji na wysokim poziomie. Moim skromnym zdaniem model wypadł lepiej na zdjęciach z białym tłem.
Gratuluję, czekam na kolejną relacje.
Hiena czyli Ki-61 KA 4/2014 by Zło Squad
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: Hiena czyli Ki-61 KA 4/2014 by Zło Squad
Gratuluję, świetnie wyszedł Ci ten model.
No to i ja pogratuluję.
Sam samolot nigdy mi się nie podobał. Ani to podwozie zamontowane pod kątem prostym do profilu płata, ani ten tyłek, co wygląda jak noga w gipsie, albo but narciarski, ani ta chłodnica z tym grillem na wlocie, ani brązowe śmigło i ten opuszczony nochal.
No ale to moje subiektywne wrażenia odnośnie samego samolotu.
Model świetnie wyszedł, choć okopcenia średnio mi się podobają. Z prawej strony jest ok, ale z lewej wyszło Ci podobnie jak mnie w Emilu. Może nie powinienem krytykować, bo sam ostatnio to zj...em, ale mówię co widzę.
Linki anteny zrobiłeś z tej elastycznej tasiemki, co niestety widać. Ten sam błąd popełniłem w Airacobrze. Może jakby to jeszcze bardziej rozciągnąć, nie było by aż tak widać jej płaskiego profilu.
Ale ogólnie cacy. 3=
Sam samolot nigdy mi się nie podobał. Ani to podwozie zamontowane pod kątem prostym do profilu płata, ani ten tyłek, co wygląda jak noga w gipsie, albo but narciarski, ani ta chłodnica z tym grillem na wlocie, ani brązowe śmigło i ten opuszczony nochal.
No ale to moje subiektywne wrażenia odnośnie samego samolotu.
Model świetnie wyszedł, choć okopcenia średnio mi się podobają. Z prawej strony jest ok, ale z lewej wyszło Ci podobnie jak mnie w Emilu. Może nie powinienem krytykować, bo sam ostatnio to zj...em, ale mówię co widzę.
Linki anteny zrobiłeś z tej elastycznej tasiemki, co niestety widać. Ten sam błąd popełniłem w Airacobrze. Może jakby to jeszcze bardziej rozciągnąć, nie było by aż tak widać jej płaskiego profilu.
Ale ogólnie cacy. 3=
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
Te okopcenia to na prawdę minimum, jakie mogłem zrobić.
Główny problem, to biały pas. To co na szarym jest ledwo widoczne, na białym już wydaje się mocne. Ten pas znacząco zmienia odbiór całego okopcenia.
I szczerze mówiąc, to nie znalazłem żadnego zdjęcia okopceń na lewej stronie... A wir powietrza od śmigła i ten wlot do gaźnika na pewno miał na nie wpływ. Tzn, mogło się różnić od prawej strony.
Linki anteny, to że to taśma, to widać głównie na zdjęciach. Teraz, jak już jest skończony, mogę je pomalować pędzlem. Lekko to je zaokrągli i zamaluje ubytki, co się wykruszyły podczas prac wykończeniowych.
Główny problem, to biały pas. To co na szarym jest ledwo widoczne, na białym już wydaje się mocne. Ten pas znacząco zmienia odbiór całego okopcenia.
I szczerze mówiąc, to nie znalazłem żadnego zdjęcia okopceń na lewej stronie... A wir powietrza od śmigła i ten wlot do gaźnika na pewno miał na nie wpływ. Tzn, mogło się różnić od prawej strony.
Linki anteny, to że to taśma, to widać głównie na zdjęciach. Teraz, jak już jest skończony, mogę je pomalować pędzlem. Lekko to je zaokrągli i zamaluje ubytki, co się wykruszyły podczas prac wykończeniowych.
Piękny model nie tak pięknego samolotu i świetna praca przy nim. Podpowiedzcie mi proszę na jego przykładzie. Czy pierwsza (licząc od śmigła) rura wydechowa jest w czasie pracy silnika owiewana podobną czy znacznie mniejszą ilością spalin niż kolejne? Czy ta np. ostatnia nie bywa bardziej okopcona?
---> Nie przenoście nam stolicy do Krakowa <---
- PITERPANZER
- x 1
Piękny samolot, ale proszę wróć do pancerki.