Karawela Nina z "Warty" - relacja z budowy
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
-
- x 102
Re: Karawela Nina z "Warty" - relacja z budowy
Przypomniałem sobie że wieki temu też kleiłem model z tej serii ale chyba była to SANA- MARIA. Pozdrawiam i trzymam kciuki, bo ja swojego modelu nie skończyłem i o ile pamiętam to zatonął w jeziorku, jak większość niedokończonych statków i okrętów.
Czy to oznacza, że ten model kotwicy będzie niezależnym od żaglowca modelem ?Farmer pisze:podstawka:
Hehe
Wygląda na to że żaglowiec będzie nanizany na poprzeczkę kotwicy
Te lufy przed malowaniem to oryginalne części z wycinanki?
Wg mnie na zdjęciach przed farbą wyglądają rewelacyjnie jeśli chodzi o kolor . Wyjąwszy obejmy rzecz jasna.
Po malowaniu zaś, to kiepskie zdjęcia, za duży kontrast.
Choć mam nieodparte przeczucie, że Farmer zadziwi efektem końcowym i trzeba będzie odszczekać podśmiehujki
Pzdr Grzegorz
Wygląda na to że żaglowiec będzie nanizany na poprzeczkę kotwicy
Te lufy przed malowaniem to oryginalne części z wycinanki?
Wg mnie na zdjęciach przed farbą wyglądają rewelacyjnie jeśli chodzi o kolor . Wyjąwszy obejmy rzecz jasna.
Po malowaniu zaś, to kiepskie zdjęcia, za duży kontrast.
Choć mam nieodparte przeczucie, że Farmer zadziwi efektem końcowym i trzeba będzie odszczekać podśmiehujki
Pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
To pewnie obejście cenzury wykonywanej przez silnik forum ale tam powinno być "ch"podśmiehujki
A lufy chyba się za bardzo błyszczą ale może to efekt oświetlenia podczas robienia zdjęć.
Nie chciałem być uznany za zbyt wulgarnego
Choć w tym nadzwyczaj fajnym słowie newralgiczna jego część nie ma nic wspólnego z wujem.
Zbieg okoliczności po prostu
A tak naprawdę, to po prostu bezmyślnie walnąłem ortografa
Pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
To miłe, że Tempest uważa podstawkę za "model" - dziękuję ;), tak, lufy to oryginalny karton z wycinanki i tylko on, farba jest matowa, ale jak się maluje aerografem, pędzlem się błyszczy, no i zdjęcie zrobione z lampą.
Model jest skończony tylko na razie czekamy z Dziewczyną w kolejce do fotografa.
Model jest skończony tylko na razie czekamy z Dziewczyną w kolejce do fotografa.
Płyń nam Kolumbie do tej Ameryki, przywieź ziemniaki, fajki, mokasyny, białe skarpetki, disco polo, piknik country i zniesienie wiz.
Dziękuję wszystkim oglądającym i komentującym, bardzo się dużo od Was nauczyłem. Po konstruktywnej krytyce i ewentualnych ochach i achach proszę przenieść wątek do Archiwum.
Ahoj !!!
sam się cytuję. Co to może znaczyć?
Efekt końcowy jest świetny
Coś czułem, że tak będzie.
Ładny model.
Z podstawką to pojechałeś. Fajny pomysł. Na zdjęciach solo nie widać było jej wielkości. A tu takie rozwiązanie.
Ciekawi mnie czy w zakamarkach to kurz lat minionych, czy odkurz z lakieru matowego?
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Przyłączę się do gratulacji ale ta kotwica na podstawce choć to ciekawy pomysł to jednak trochę zasłania nazwę statku.
Świetnie wyszło to zdjęcie wykonane z lotu ptaka z widokiem na bocianie gniazdo.
Świetnie wyszło to zdjęcie wykonane z lotu ptaka z widokiem na bocianie gniazdo.