[R] Ił-76M "CANDID" - GPM 1:50
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
[R] Ił-76M "CANDID" - GPM 1:50
Witam,
jakiś czas temu rozpocząłem sklejanie modelu Ił-76M "CANDID" z wydawnictwa GPM w skali 1:50.
Model kolos, ale póki co wszystko pasuje. Relacja ze sklejania będzie pojawiać się tylko i wyłącznie na tym forum ;)
Bardzo fajne opracowanie, muszę tylko przemyśleć i opracować system składania skrzydeł do transportu ...
...ale do rzeczy:
1. Okładka
2. Postępy - na tą chwile wykonałem tyle:
3. W każdej kabinie i przedziale ładunkowym będzie działające oświetlenie:
4. Przymiarki na sucho - jeden z ładunków (jeszcze nie gotowy) oraz personel:
Wpisy z aktualizacji będą pojawiać się się 2-3 razy w tygodniu.
jakiś czas temu rozpocząłem sklejanie modelu Ił-76M "CANDID" z wydawnictwa GPM w skali 1:50.
Model kolos, ale póki co wszystko pasuje. Relacja ze sklejania będzie pojawiać się tylko i wyłącznie na tym forum ;)
Bardzo fajne opracowanie, muszę tylko przemyśleć i opracować system składania skrzydeł do transportu ...
...ale do rzeczy:
1. Okładka
2. Postępy - na tą chwile wykonałem tyle:
3. W każdej kabinie i przedziale ładunkowym będzie działające oświetlenie:
4. Przymiarki na sucho - jeden z ładunków (jeszcze nie gotowy) oraz personel:
Wpisy z aktualizacji będą pojawiać się się 2-3 razy w tygodniu.
Re: [R] Ił-76M "CANDID" - GPM 1:50
Jezuniu, czekam na wiecej.
- Heinrich Kosmala
- x 170
Fotele to zawsze wyzwanie, przede wszystkim próba na cierpliwość i wytrwałość.
Wyszło bardzo dobrze.
Wyszło bardzo dobrze.
O, taką załogę widziałem kiedyś na statku
Spoko.
EDIT
tak, takiej załogi się nie zapomina. Zajrzałem se w historię i już wiem. Pamiętacie Aziza, któren rozpętał za oknem imprezę. Najstarsi Indianie na pewno pamiętają. Tam rzeczona załoga (Preiser, zdaje się) występuje w pełnej krasie
Tylko ciuchy ma czyste
Spoko.
EDIT
tak, takiej załogi się nie zapomina. Zajrzałem se w historię i już wiem. Pamiętacie Aziza, któren rozpętał za oknem imprezę. Najstarsi Indianie na pewno pamiętają. Tam rzeczona załoga (Preiser, zdaje się) występuje w pełnej krasie
Tylko ciuchy ma czyste
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Matko i córko...
Nie wyobrażam sobie sklejania tego modelu. Nie wierzę że da się zrobic skrzydła które nie ulegną deformacji i zachowają poprawną geometrię i do tego będą zdejmowalne. To niewykonalne w tej skali w kartonie.
Ale z drugiej strony, mam nadzieję że sprawisz, że uwierzę.
Powodzenia i czekamy na częste aktualizacje.
P.S. Grzesiu, o czym Ty mówisz, bo nie mogę załapać?
Nie wyobrażam sobie sklejania tego modelu. Nie wierzę że da się zrobic skrzydła które nie ulegną deformacji i zachowają poprawną geometrię i do tego będą zdejmowalne. To niewykonalne w tej skali w kartonie.
Ale z drugiej strony, mam nadzieję że sprawisz, że uwierzę.
Powodzenia i czekamy na częste aktualizacje.
P.S. Grzesiu, o czym Ty mówisz, bo nie mogę załapać?
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
Laszlo, za nieuważne śledzenie forum i/lub ew. sklerozę otrzymujesz naganę z wpisem do akt.
Chłopaki pojawiają się na trzeciej stronie tego wONtku: http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopi ... z&start=20. A na pierwszej jest rzeczony Aziz. Poczciwota
Od razu wiedziałem, że już takie figurki widziałem w akcji.
Sam jestem bardzo ciekaw tego modelu i zastosowanych rozwiązań w budowie. Fajny gigant.
Urlop baxtera chyba szczęśliwie chyli się już ku końcowi
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Walka z poszyciem trwa, nie do końca jestem zadowolony z efektu, ale przy tych rozmiarach nie potrafię lepiej. Na szczęście sporo niedociągnięć przysłoni skrzydło oraz elementy z komorą podwozia.
Spasowanie poszycia z oknami pasuje dość dobrze, tak poszycie w którym będą drzwi do przedziału załadunkowego ucieka jakieś 3mm (przymierzałem na sucho). Musze pomyśleć jak z tego wybrnąć, przy następnej aktualizacji pokażę efekty.
Spasowanie poszycia z oknami pasuje dość dobrze, tak poszycie w którym będą drzwi do przedziału załadunkowego ucieka jakieś 3mm (przymierzałem na sucho). Musze pomyśleć jak z tego wybrnąć, przy następnej aktualizacji pokażę efekty.