PZL P- 11c IBG 1:32
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
PZL P- 11c IBG 1:32
Witam.
Laszlik spowodował że rzuciłem inne modele i rozgrzebałem jedenastkę.
Zamierzam użyć parę dodatków:
Rozpocząłem nie typowo; żywiczny zagłówek tak mi się spodobał że zaraz go zrobiłem:
Dalej już raczej kolejność typowa:
Dojdzie jeszcze parę drutów do km-ów butli tlenowej i sprężonego powietrza.
Tyle na razie zobaczymy czy mój zapał nie ostygnie.
Laszlik spowodował że rzuciłem inne modele i rozgrzebałem jedenastkę.
Zamierzam użyć parę dodatków:
Rozpocząłem nie typowo; żywiczny zagłówek tak mi się spodobał że zaraz go zrobiłem:
Dalej już raczej kolejność typowa:
Dojdzie jeszcze parę drutów do km-ów butli tlenowej i sprężonego powietrza.
Tyle na razie zobaczymy czy mój zapał nie ostygnie.
Pozdrawiam Marek - sklejacz fabrycznych części,przeznaczonych do samodzielnego montażu.
Re: PZL P- 11c IBG 1:32
Musisz wysupłać kwotę, która chyba nie przekroczy kwoty wydanej na te dodatki i zakupić koc elektryczny do łóżka.marek d pisze:Tyle na razie zobaczymy czy mój zapał nie ostygnie.
Jaką farbą malowany był ten zagłówek ? Czy zamierzasz go jeszcze trochę wyświechtać ?
Wyciągnąłem z szafy mój egzemplarz pe-jedenastki i faktycznie ten zagłówek z zestawu trochę przypomina w swej górnej części dolną część ciała używaną przez homo sapiens do siedzenia na krześle Ale gdyby użyć trochę szpachli i papieru ściernego dałoby się go udoskonalić. No ale czas to piniądz.
No Mareczku,
Pooglądamy widzę dobre malowanie.
Bo składanie plastikowych części z zestawu jest mniej zajmujące
Pooglądamy widzę dobre malowanie.
Bo składanie plastikowych części z zestawu jest mniej zajmujące
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
1 Zagłówka już nie będę świechtał, wygląda b. dobrze. Fotka robiona lodówką
nie oddaje jego walorów.
2 Składanie części z zestawu też jest fajne.
Trochę chaotycznie pracuję z tym modelem, teraz kadłubowe km-y uładnione lufami Mastera.
Oczywiście krawędzie oksydowanej broni będą wyświecone. Kto kopcił broń przed strzelaniem to wie o co chodzi.
nie oddaje jego walorów.
2 Składanie części z zestawu też jest fajne.
Trochę chaotycznie pracuję z tym modelem, teraz kadłubowe km-y uładnione lufami Mastera.
Oczywiście krawędzie oksydowanej broni będą wyświecone. Kto kopcił broń przed strzelaniem to wie o co chodzi.
Pozdrawiam Marek - sklejacz fabrycznych części,przeznaczonych do samodzielnego montażu.
- Szydercza Gała
- x 169
Dawaj Mareczku dawaj.
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
Ooo, jak miło!
Mam deja vu, ale fajnie bedzie zobaczyć konkurencyjny wykon.
Model jest chaotyczny, miałem takie same odczucia, sklejając go, ale idzie Ci to o wiele sprawniej niż mnie. Co doświadczenie, to jednak doświadczenie.
Bardzo dobrze że kupiłeś wszystkie te dodatki. Napewno podnoszą one wartosc modelu, szczególnie że elementy z zestawu, które są nimi zastępowane rzeczywiście bardzo odbiegają od nich jakością i na 100% warto w te żywice zainwestować.
Liczę na regularne aktualizacje relacji, a to co pokazałeś, już jest bardzo dobre i z pewnością efekt końcowy będzie lepszy od mojego.
Czym będziesz malował płatowiec?
Mam deja vu, ale fajnie bedzie zobaczyć konkurencyjny wykon.
Model jest chaotyczny, miałem takie same odczucia, sklejając go, ale idzie Ci to o wiele sprawniej niż mnie. Co doświadczenie, to jednak doświadczenie.
Bardzo dobrze że kupiłeś wszystkie te dodatki. Napewno podnoszą one wartosc modelu, szczególnie że elementy z zestawu, które są nimi zastępowane rzeczywiście bardzo odbiegają od nich jakością i na 100% warto w te żywice zainwestować.
Liczę na regularne aktualizacje relacji, a to co pokazałeś, już jest bardzo dobre i z pewnością efekt końcowy będzie lepszy od mojego.
Czym będziesz malował płatowiec?
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
Zbytnio nie kombinując wkleiłem kratownice złączyłem kadłub.
Z rozpędu wstępnie pomalowałem. Hataka C 011.
Z rozpędu wstępnie pomalowałem. Hataka C 011.
Miesiąc przymiarek i kombinowania
wreszcie drżące łapy, nerwowe ruchy......... strach miał wielkie oczy. Pół godziny i modelik stoi
na własnych nogach.
wreszcie drżące łapy, nerwowe ruchy......... strach miał wielkie oczy. Pół godziny i modelik stoi
na własnych nogach.
Doklejone stateczniki i stery, pomalowane skrzydło. Fotki trochę przekontrastowane
żeby było widać jak się narobiłem.
Bardzo wolno mi idzie ta budowa, ale nie mam presji czasu bo na żadną imprezę
modelarską się nie zanosi w pobliżu miejsca zamieszkania.
żeby było widać jak się narobiłem.
Bardzo wolno mi idzie ta budowa, ale nie mam presji czasu bo na żadną imprezę
modelarską się nie zanosi w pobliżu miejsca zamieszkania.
Świetnie to wygląda. Zazdrość mnie bierze.
Napisz coś o technice jaką pomalowałeś kadłub i skrzydło. To postshading? Najpierw jaśniejszy khaki a potem cienie ciemniejszym? Czy jeszcze jakieś czary po drodze? Wygląda to obłędnie. Podziwiam.
Napisz coś o technice jaką pomalowałeś kadłub i skrzydło. To postshading? Najpierw jaśniejszy khaki a potem cienie ciemniejszym? Czy jeszcze jakieś czary po drodze? Wygląda to obłędnie. Podziwiam.
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD