Witam !
Pracę nad modelem trwają, powoli zaczynam wracać z czasem na klejenie więcej niż 30 min dziennie
Grafik też wrócił do pracy, po przerwie spowodowanej pandemią i brakiem czasu z powodów zawodowych. Wszystko wraca na tor, by model został wydany. Wrzucam parę rysunków montażowych, bez których złożenie tak skomplikowanego modelu byłoby niemożliwe.
[R] Niemiecki czołg ciężki PzKpfw VI ausf. B Tiger II (projekt własny)
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Przemek W.
- x 7
-
- x 102
Re: [R] Niemiecki czołg ciężki PzKpfw VI ausf. B Tiger II (projekt własny)
Wielki szacunek za tak opracowany model. Jest to moim zadaniem najlepszy model pod względem detali, jaki będzie dostępny w opracowaniu. Jednak myślę, że nie zarobisz na tym dużo ,bo w końcu ile jest harcorowców którzy taki model będą kleić. Nie mówiąc już o nakładzie pracy i oczywiście części zysków dla wydawcy. Ja osobiście gdyby był to samolot to bym w ciemno kulił, ale nie lubię robić dużo powtarzalnych detali i dlatego nie kleje statków i pojazdów.
Nie wiem czy to jeszcze w tym temacie, ale czy są jakieś przymiarki wydawnictw kartonowych do drukowania cyfrowego UV? Ja osobiście ostatnio tym tematem się interesuję i ten druk ma niesamowite możliwości. Można wydrukować wypukłe nity, ślady ubrudzeń od błota itp. Jakość wydruku wręcz niesamowita. Oczywiście druk wypukły wymaga drukowania nawet 9 warstw i strasznie podraża cenę wydruku i jego przygotowania, ale czy nie iść na całość?
Nie wiem czy to jeszcze w tym temacie, ale czy są jakieś przymiarki wydawnictw kartonowych do drukowania cyfrowego UV? Ja osobiście ostatnio tym tematem się interesuję i ten druk ma niesamowite możliwości. Można wydrukować wypukłe nity, ślady ubrudzeń od błota itp. Jakość wydruku wręcz niesamowita. Oczywiście druk wypukły wymaga drukowania nawet 9 warstw i strasznie podraża cenę wydruku i jego przygotowania, ale czy nie iść na całość?