[R] MS.406 C1 1/32 Special Hobby
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Re: [R] MS.406 C1 1/32 Special Hobby
Mogę powiedzieć tylko, zgadzam się z przedmówcą.
Tak samo do tego podchodzę, do porażki, jak i jej późniejszej prezencji.
Generalnie, to nawet ciekawie to wyszło, zwłaszcza po pierwszym szlifie, tylko może nie na samolocie.
Tak samo do tego podchodzę, do porażki, jak i jej późniejszej prezencji.
Generalnie, to nawet ciekawie to wyszło, zwłaszcza po pierwszym szlifie, tylko może nie na samolocie.
- Szydercza Gała
- x 169
No bo to nie lepiej było to pstrykac ze strego pędzla? przecież to co się do skrzydła przykleja to musi chyba być najpierw mokre jakieś błocko nie? Więc to raczej wyschnięte rozbryzgi spod kół są niż kurz chyba?
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
Miało być przykurzone, nie ubłocone. Tak, jak na górze, tylko nie poszło...
Mała obsuwa spowodowana modyfikacjami oświetlenia w warsztacie.
Tym razem tylko kabina po zdjęciu masek i poprawkach.
Zdjęcia raczej słabe i tego nie widać, ale osłona jest zaskakująco dobrej jakości, niemal krystaliczna, jak na plastik. Środek widać ostro i bez zniekształceń.
Tym razem tylko kabina po zdjęciu masek i poprawkach.
Zdjęcia raczej słabe i tego nie widać, ale osłona jest zaskakująco dobrej jakości, niemal krystaliczna, jak na plastik. Środek widać ostro i bez zniekształceń.
- Szydercza Gała
- x 169
To fajny jest jednak pokrak. Nie chciałeś mu zrobić odsunietej, żeby lepiej było widać krwawice w środku?
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Nie, nie lubię pootwieranych samolotów. Jedno to zaburza to linię, drugie to może mi takich w pracy wystarczy i mnie to nie kręci.
Tyle, że w tym przypadku ciężko mówić o linii... Wczoraj wziąłem do łap 109D i pierwsze stwierdzenie to: ło kierwa, jaki ładny samolot.
Tyle, że w tym przypadku ciężko mówić o linii... Wczoraj wziąłem do łap 109D i pierwsze stwierdzenie to: ło kierwa, jaki ładny samolot.
- Szydercza Gała
- x 169
Eeeee tam, szFapski kupsztal bez charakteru
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Mam jedną małą uwagę do tego co widać na zdjęciach - model jest jeszcze nie skończony, może warto wykonać mały myk, a mianowicie wyostrzyć linię styku odsuwanej części owiewki na linii jej styku w płaszczyźnie poziomej z kadłubem - wiem, że to są mocno zbliżeniowe zdjęcia, ale jednak widać jakby ta część osłony nigdy się nie otworzyła - jest zalana klejem, farbą.
Na ostatnim zdjęciu widać jakby tylna część się odsuwała, bo widać wgłębienie, a przednia w życiu, a po lewej stronie tylna jest dobrze, a ruchoma w życiu się nie odsunie, bo po środku jest gruby spaw - to oczywiście przejaskrawienie, aby nadać problemowi większej wymowy.
Na 8 zdjęciu widać fragment o którym wspominam :
http://toniosky7.blogspot.com/2011/09/m ... round.html
Na ostatnim zdjęciu widać jakby tylna część się odsuwała, bo widać wgłębienie, a przednia w życiu, a po lewej stronie tylna jest dobrze, a ruchoma w życiu się nie odsunie, bo po środku jest gruby spaw - to oczywiście przejaskrawienie, aby nadać problemowi większej wymowy.
Na 8 zdjęciu widać fragment o którym wspominam :
http://toniosky7.blogspot.com/2011/09/m ... round.html
Dzięki za zwrócenie uwagi na to miejsce, chyba głównie po to, powinno się prowadzić relację.
8 zdjęcie razem z tym niewidocznym. Można to wytrasować chyba tym takim rylcem do trasowania linii podziału blach, na przykład.
Na tym zdjęciu akurat nie widać fragmentu o którym wspominam, ale dobrze widać, które fragmenty poszycia kadłuba na łaczeniach powinny być mocno zasygnalizowane :
https://external-preview.redd.it/H8g0Ga ... ab64bc27a7
Na tym zdjęciu akurat nie widać fragmentu o którym wspominam, ale dobrze widać, które fragmenty poszycia kadłuba na łaczeniach powinny być mocno zasygnalizowane :
https://external-preview.redd.it/H8g0Ga ... ab64bc27a7