Witam.
Mam sporo sklejonych w skali 1:400 i jeszcze więcej nie sklejonych i kilka w skali 1:250 do sklejania.
[R/G] HMS Spey, 1:400, JSC 57.
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [R/G] HMS Spey, 1:400, JSC 57.
A czy możesz pokazać jakieś zdjęcia tych modeli ?
Ładna flota.
Ale patrząc na wygięty w banan kadłub niszczyciela stwierdzam, że metodę budowy kadłuba wykorzystywaną w modelach JSC trzeba byłoby trochę udoskonalić poprzez wklejanie do kadłuba "na sztorc" paska tektury.
Ale patrząc na wygięty w banan kadłub niszczyciela stwierdzam, że metodę budowy kadłuba wykorzystywaną w modelach JSC trzeba byłoby trochę udoskonalić poprzez wklejanie do kadłuba "na sztorc" paska tektury.
Modele JSC świetnie się prezentują jako kolekcja. Widziałem raz na wystawie w Strzyżowie taki zestaw około 30 modeli jednego wystawcy. Super sprawa.
A w przypadku tego niszczyciela zablo to w sumie nie wiadomo czy to banan, czy raczej karton służący za tło leży nierówno
Mam na koncie jeden modelik z tego wydawnictwa (na razie ) i co do zasady muszę się zgodzić. Sam dorabiałem "klasyczny" tekturowy szkielecik nie ufając proponowanemu rozwiązaniu. Z drugiej strony na pewno nie ma przeszkód, żeby to dobrze skleić tak jak projektant przewidział.Tempest pisze: czw sty 21 2021, 16:40 patrząc na wygięty w banan kadłub niszczyciela stwierdzam, że metodę budowy kadłuba wykorzystywaną w modelach JSC trzeba byłoby trochę udoskonalić poprzez wklejanie do kadłuba "na sztorc" paska tektury
A w przypadku tego niszczyciela zablo to w sumie nie wiadomo czy to banan, czy raczej karton służący za tło leży nierówno
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD