Dragon Wagon zaczynamy!

inne techniki modelarskie - plastik, żywica, drewno itd.

Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jarski

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: jarski »

Ten DW na żywo wygłada x100 lepiej. Kiedy ja się zabiore za plastik :placz: , jak nawet na Łosia niewiele czasu.
Pozdrowienia
Jarski
http://www.modele-zywiec.org/
Olek_Bytom

Post autor: Olek_Bytom »

UWAGA
Fidel, daj znać ile masz zdjęć, bo ja troszkę uzbierałem i jak będziesz u nas na wystawie to mogę ci dać płytkę do Dragona !!!

Pozdrowienia Olek

PS. Dla innych zainteresowanych posiadam trochę zdjęć broni amerykańskiej i radzieckiej (głównie T34), jak by ktoś potrzebował dajcie znać, w odrębnym temacie wystawię co mam.
Tak wiele modeli, tak mało czasu
Awatar użytkownika
JAH

Post autor: JAH »

Wow ten model się świetnie zapowiada, ja gustuję w katronie ale jeśli chodzi o modele, walorke i wogóle to w plastiku wymiąkam one są takie extra że hej, czekam na dalszą relacje

Olek_Bytom ja szukam fotek T - 34 - w końcu buduje model, jakoś się zgadamy ok
"Nie śmierć rozdziela ludzi, lecz brak miłości"
Fidel

Dragon Wagon

Post autor: Fidel »

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. ;-) Na razie pokazuję to co zrobione ale jak kogoś interesuje jak się obrabia np. fototrawionki chętnie opiszę.No tak teraz ujęcie podwozia było tu trochę roboty głównie opiłowywania nadlewek na wałach ale jakoś poszło :D

pozdrawiam
Awatar użytkownika
JAH

Post autor: JAH »

Pierwszy raz widzę tak rozwiązane przeniesienie napędu na koła, ciekawie to jest rozwiązane
"Nie śmierć rozdziela ludzi, lecz brak miłości"
Awatar użytkownika
mDoro

Post autor: mDoro »

<nic nie mówię, opadła mi szczęka>
Fidel

No tak ten napęd to ciekawa sprawa za pomocą łancuchów przekazywana jest moc na tylne koła pokazałbym to na rysunkach ale tu nie można wsadzić plików TIFF może ktoś mi powie jak je mam zamienić :?:
pozdrawiam
Awatar użytkownika
messer
x 35

Post autor: messer »

Spróbuj przerobić TIFa na jpg albo gif, każdy program do grafiki to zrobi. Przed chwilą własnie próbowałem pod Irfan View, bez problemu:)
Okonek

Post autor: Okonek »

Kurna Pawel tego to moze nie ale lukajac na fotki wzrasta we mnie chec na popelnienie Elefanta z Leopardem na pace . Jesli tak sie stanie to bedziesz glownym winowajca :evil: Wracajac do ostatnich fotek to juz ktos o to pytal ale ciekawy jestem jak sobie potem poradzisz z malowaniem . :?: Z racji tego , ze jestem raczej samolociarzem taki sposob budowy modelu to dla mnie nowosc :cool: Co prawda widzialem juz podobne relacje w czasopismach modelarskich ale nikt nigdy tego nie tlumaczyl jak sie potem zabral do malowania posklejanego juz modelu :roll:
pozdrawiam
Obrazek
Fidel

Taki sposób przygotowania modelu do malowania jest zarazem prosty i trudny. Prosty bo masz wszystko już przyklejone i jak pomalujesz to niczego niepopapra się klejem podczas przyklejania kolejnych detali :D a trudny bo rzeczywiście trudno czasem wszędzie dotrzeć pistoletem ale jeszcze wszystko pokażę jak dojdę domalowania.

pozdrawiam Paweł. :D
ODPOWIEDZ