[R] Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [R] Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
To ja jeszcze tylko dopytam Piotra - coś udało Ci się ustalić z tymi "świetlikami" ?
Oj pokusa wielka ale na fali ostatnio modnych tu na forum ZDRAD, póki co pozostanę wierny obietnicy i polistyrenowi mówię stanowczo NIE! JESZCZE nie!gk pisze:Tak, tak... A najchętniej byś to zrobił z polistyrenu
A wracając do pytania Sztuk 4czterech, powtórzonego, zatem ważnego, krótki resercz na balanserze:
Na zdjęciach pokłady kutrów torpedowych projektu 183, na których kadłubach powstały Komary.
Pozdr
Piotr
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
Dziękuje za udany "risercz na balanserze" Faktycznie ta imitacja białym światłocieniem słabo pasuje do tego co jest w rzeczywistości. Ja bym mimo wszystko z tym nic nie robił, ale to nie ja go sklejam
No i kolejny projekt doczekał szczęśliwie końca
Radość podwójna bo to kartonwork
Ale zanim przejdę do galerii końcowej najpierw dwie piguły - przeciwokrętowe kierowane pociski rakietowe P-15 Termit, główne uzbrojenie Komara, dodam takie same co na Osach i przodek tych co mieliśmy na Tarantulach
No i galeria końcowa
Kilka słów na koniec. Ten model pomimo, że niewielki uważam za doskonale opracowany ale wymagający stąd nie polecam go początkującym modelarzom. Zmusił mnie do precyzyjnego lutowania, pilnowania czystości wykonania i ogólnie działania na krawędzi moich modelarskich umiejętności. Na szczęście z efektu końcowego jestem zadowolony i mogę powiedzieć, że sprawił mi wyjątkową satysfakcję bo chyba o to właśnie w tym całym modelarstwie chodzi
Pozdr
Piotr
Radość podwójna bo to kartonwork
Ale zanim przejdę do galerii końcowej najpierw dwie piguły - przeciwokrętowe kierowane pociski rakietowe P-15 Termit, główne uzbrojenie Komara, dodam takie same co na Osach i przodek tych co mieliśmy na Tarantulach
No i galeria końcowa
Kilka słów na koniec. Ten model pomimo, że niewielki uważam za doskonale opracowany ale wymagający stąd nie polecam go początkującym modelarzom. Zmusił mnie do precyzyjnego lutowania, pilnowania czystości wykonania i ogólnie działania na krawędzi moich modelarskich umiejętności. Na szczęście z efektu końcowego jestem zadowolony i mogę powiedzieć, że sprawił mi wyjątkową satysfakcję bo chyba o to właśnie w tym całym modelarstwie chodzi
Pozdr
Piotr
i wysokim ciśnieniu ;)
i wysokim ciśnieniu ;)
Piękny.
Gratki.
Maszt wygląda na lekko dygnięty na prawą burtę, choć to może złudzenie. Ze zdjęciami to nigdy nie wiadomo
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Ekstra robótka pod każdym względem - temat nieoklepany i nietuzinkowy, świetnie opracowany i wydany, ale wbrew pozorom trudny - mnóstwo delikatnych elementów, a jak już trafiają się większe to o skomplikowanych kształtach - świetnie sobie z tym wszystkim poradziłeś - brawa, brawo !
Nie wiem, czy taka podstawka była w modelu, ale świetnie się komponuję z modelem tak pod względem kształtów jak i kolorystyki i duży plus za dwujęzyczny napis.
Nie wiem, czy taka podstawka była w modelu, ale świetnie się komponuję z modelem tak pod względem kształtów jak i kolorystyki i duży plus za dwujęzyczny napis.
-
- x 266
Piotrze gratuluje wspaniałego modelu - myśle że zachęci do następnych z papieru
Świetny model choć te białe świetliki trochę jednak drażnią oczy
No to zaoszczędzę trochę kasy bo już mnie korciło aby sobie go zakupić ale po analizie tej drutologii wiem, że na razie skończyłoby się tylko na kadłubie.Ten model pomimo, że niewielki uważam za doskonale opracowany ale wymagający stąd nie polecam go początkującym modelarzom.
Dzięki chłopaki!
Wygiąłem ciut tu, ciut tam...
...i jak delikatnie gdzieś chrupło to szybko przestałem Lepiej nie będzie.
Pozdr
Piotr
Hmmm... Słuszna uwaga Panie Grzegorzu. Jak mawiał klasyk "widać tylko w makro" Widocznie Wania ze strachu za mocno linkę sygnałową naciągnął i wyszedł babolgk pisze:Maszt wygląda na lekko dygnięty na prawą burtę, choć to może złudzenie. Ze zdjęciami to nigdy nie wiadomo
Wygiąłem ciut tu, ciut tam...
...i jak delikatnie gdzieś chrupło to szybko przestałem Lepiej nie będzie.
Pozdr
Piotr
i wysokim ciśnieniu ;)
i wysokim ciśnieniu ;)
Usuń zdjęcia robione od przodu i z tyłu i nikt się nie spostrzeże, że ekierka przyłożona do masztu wskazuje kąt mniejszy lub większy niż 90 stopni w zależności od tego czy to była lewica czy prawica albo prawica czy lewica zależne od tego czy to było od przodu czy od tyłu ... strasznie to skomplikowane a może nawet porąbane co napisałem ... model ŚWIETNY.Piotr80 pisze:...Chrupło...Lepiej nie będzie.
Ostatnio zmieniony czw kwie 08 2021, 20:27 przez Tempest, łącznie zmieniany 1 raz.