PZL P- 11c IBG 1:32
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Re: PZL P- 11c IBG 1:32
Zostało zamontować linki antenowe, wtedy zrobię jakąś skromną galerię.
Do kroniki:
Do kroniki:
Pozdrawiam Marek - sklejacz fabrycznych części,przeznaczonych do samodzielnego montażu.
To czekam na parę fajnych zdjęć.
Chyba dobrze, że linii tych dużych nitów nie podkreślałeś ciemnym kolorem/łoszem/czymś tam. Wyglądają dzięki temu delikatnie.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Jednak trochę podkreślałem, widać na poprzednich fotkach samego kadłuba. Tak zostało.
Pozdrawiam Marek - sklejacz fabrycznych części,przeznaczonych do samodzielnego montażu.
Nie czuje się kompetentny absolutnie w ocenie pracy nad plastikową materią, ale jak dla mnie model jest fantastyczny! Przez tą całą krucjatę, która ostatnio przeszła przez kartonwork;) , też zapragnąłem spróbować sił w tej dziedzinie modelarstwa. Ubolewam, że tak mało piszesz o technikach, użytej chemii i nie pokazujesz etapów pośrednich (chodzi głównie o malowanie), aby osiągnąć tak wspaniały jak dla mnie efekt.
Galeria: Bf-109E-4 AH
Dziękuję za miły post, ale uważam że przesadzasz. Skleić to co dał producent + parę dodatków na tym forum chyba każdy potrafi.
Techniki: nie wyważam otwartych drzwi. Wszystko znane i nie raz opisane. Jeżeli coś Cię bardziej interesuje to pytaj.
Pogoda uwięziła mój czasozałamywacz i mnie w domu, więc nie było wymówek.
Linki zrobione.
Techniki: nie wyważam otwartych drzwi. Wszystko znane i nie raz opisane. Jeżeli coś Cię bardziej interesuje to pytaj.
Pogoda uwięziła mój czasozałamywacz i mnie w domu, więc nie było wymówek.
Linki zrobione.
Też mi się podoba, brakuje mi jednak choć minimalnego ugięcia opon.
Czy była już ożywiona dyskusja na temat ugięcia opon?
Czy rzeczone „ugięcie” powinno być jedynie lekkim zeszlifowaniem opony, żeby nieco powiększyć powierzchnię styku opony z podłożem. Czyli opona napompowana jak należy, ale ciężar obiektu ją jednak dociska do podłoża więc nie może się stykać w jednym tylko punkcie?
Czy też, flak w postaci wybrzuszenia boków opony przy styku z podłożem?
Wg mnie opcja pierwsza.
I zgadza się, że troszkę brakuje.
Czy rzeczone „ugięcie” powinno być jedynie lekkim zeszlifowaniem opony, żeby nieco powiększyć powierzchnię styku opony z podłożem. Czyli opona napompowana jak należy, ale ciężar obiektu ją jednak dociska do podłoża więc nie może się stykać w jednym tylko punkcie?
Czy też, flak w postaci wybrzuszenia boków opony przy styku z podłożem?
Wg mnie opcja pierwsza.
I zgadza się, że troszkę brakuje.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Opony i opony; nie można się czepiać innych rzeczy?
O uginaniu opon w tym modelu pisał w swej relacji laszlik ja dałem sobie spokój.
Jak zawsze zresztą.
Opony, opony; rozumiem że wszyscy wiedzą co to jest czasozałamywacz
O uginaniu opon w tym modelu pisał w swej relacji laszlik ja dałem sobie spokój.
Jak zawsze zresztą.
Opony, opony; rozumiem że wszyscy wiedzą co to jest czasozałamywacz
- Szydercza Gała
- x 169
Dałbyś więcej zdjęć Mareczku zamiast Harrym Potterem nam tu mydlić
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
Pewnie nikt. Ale każdy udaje, że wie, żeby nie wyjść na niewiedzącego.
Ale, że pogoda? Dziś było pięknie i ciepło.
Dużo pracy w ogrodzie. Pomiędzy fukaniem fukawką
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD