[foto] Moje SUki już gotowe
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
- tompac [TK]
JAH niestety już po ptokach, przy wahaczach nie da sie nic juz pstryknąć są zakryte przez koła (((((((
Fidel to SU-85M, SU-100 i SU-122P (harmatka od ISa drugiego)
Dzisiaj już nie mam światła ale do jutrzejszej sesyjki przygotowałem jeszcze trzy kolejne Samochodnoje Ustanowki tym razem na podwoziu JS
ISU-152, ISU-122 i ISU-122S
Wszystkie 6 modeli z Dragona, modele sie składają same , ogniwa gąsienic lepiej pasuja do siebie w ISach (są większe i lepiej się zazębiają)
Fidel to SU-85M, SU-100 i SU-122P (harmatka od ISa drugiego)
Dzisiaj już nie mam światła ale do jutrzejszej sesyjki przygotowałem jeszcze trzy kolejne Samochodnoje Ustanowki tym razem na podwoziu JS
ISU-152, ISU-122 i ISU-122S
Wszystkie 6 modeli z Dragona, modele sie składają same , ogniwa gąsienic lepiej pasuja do siebie w ISach (są większe i lepiej się zazębiają)
klejący niepraktykujący (z braku czasu)
zaczynam praktykować to już znowu historia
jaki na warsztacie :twisted::twisted: już dawno w odstawce
- tompac [TK]
- tompac [TK]
parę lat już się klei to i chowiki się miało, te SUki to zacząłem 3 lata temu i szczerze mówiąc że gdyby nie forum (a trawiłem tu dzięki WiT-owi) to pewnie dalej by leżały w pudełkach.
Gdy zobaczyłem pierwszego ISU z Dragona to mi gały z orbit chciały wyjść, a że wówczas dużo po Polsce jeżdziłem to kupowałem to w różnych miastach (Bydgoszcz, Częstochowa, Warszawa, Katowice).
Udało mi się kupić 5 modeli sowieckich pojazdów z serii 1939-45, do szcęścia brakuje mi dwu ISów 2, ten ze złamanym pancerzem i ten z plaskim odlewanym (mam IS-1 i 2m )
Potem pojawiły się SUki, to nabyłem 2 "100ki" i 1 "85kę M", w pudełku IS-1 były pełne wypraski do IS-2, zapożyczyłem sobie z niego lufę armaty 122mm i zrobiłem z "100" -> "122P".
Jakośc modeli wysmienita, kleje je taśmowo
W komorze leżą jeszcze T-34/85 i IS-2 ale to może dopiero po .........
Całkiem możliwe że teraz na warsztat wrócą jaki w 1:48 zacząłem je ze 2,5 roku temu i tak leżą do dziś niepokończone .......
Ale ........
Gdy zobaczyłem pierwszego ISU z Dragona to mi gały z orbit chciały wyjść, a że wówczas dużo po Polsce jeżdziłem to kupowałem to w różnych miastach (Bydgoszcz, Częstochowa, Warszawa, Katowice).
Udało mi się kupić 5 modeli sowieckich pojazdów z serii 1939-45, do szcęścia brakuje mi dwu ISów 2, ten ze złamanym pancerzem i ten z plaskim odlewanym (mam IS-1 i 2m )
Potem pojawiły się SUki, to nabyłem 2 "100ki" i 1 "85kę M", w pudełku IS-1 były pełne wypraski do IS-2, zapożyczyłem sobie z niego lufę armaty 122mm i zrobiłem z "100" -> "122P".
Jakośc modeli wysmienita, kleje je taśmowo
W komorze leżą jeszcze T-34/85 i IS-2 ale to może dopiero po .........
Całkiem możliwe że teraz na warsztat wrócą jaki w 1:48 zacząłem je ze 2,5 roku temu i tak leżą do dziś niepokończone .......
Ale ........
- tompac [TK]
Fidel co do tego światła to nie podoba mi sie jego rozkład, jutro przy siwtle dziennym potworze sesję, a jak się okaze że tez jest do bani to założe negatyw do mojej puszki i dopiero będzie się działo
- tompac [TK]