Witajcie,
przedstawiam Wam kolejny mój ulepek, ogólnie sklejało się dobrze. Spasowanie bardzo dobre.
Malowałem akrylami Tamiya.
PZDR
[G] Typhoon Mk. Ib, Hasegawa, 1:48
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
[G] Typhoon Mk. Ib, Hasegawa, 1:48
Feci quod potui faciant meliora potenets...
Re: [G] Typhoon Mk. Ib, Hasegawa, 1:48
Bardzo fajnie wyszedł, napisz czym wtopiłeś kalki w powierzchnię modelu , w linie podziału blach. Pozdrawiam Jacek.
Cieszę się, że się podoba. Kalki położone były za pomocą płynów wamod "pod kalki" i "na kalki".
Czyli wynika że nasze produkty też dają radę.Pytam ponieważ nigdy nie używałem takich specyfików a nie chcę zniszczyć kalek. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
TLBck
Któryś już raz oglądam Twoją galerię Tajfuna i zbieram się do napisania, że naprawdę warto pokazywać swoją pracę w jakieś znośnej jakości.
Wykorzystałem Twoje zdjęcie dla celów dyskusji i porównania. Trzy przyciski darmowego programu do obróbki zdjęć:
Wiem, nikt nam nie wmówi, że białe jest białe a czarne jest czarne. Niemniej warto by białe było białe
Na marginesie, jako plastikowo-malarski neofita, powiem, że za dużo, za gęstej farby.
Układ plam wygląda na zbyt uproszczony, choć zastrzegam, że nie porównywałem z niczym. Takie tylko wrażenie.
Łoszyk na kalkach się starł. Jak podsychają po płynach, można linie przejechać czubkiem skalpela.
Któryś już raz oglądam Twoją galerię Tajfuna i zbieram się do napisania, że naprawdę warto pokazywać swoją pracę w jakieś znośnej jakości.
Wykorzystałem Twoje zdjęcie dla celów dyskusji i porównania. Trzy przyciski darmowego programu do obróbki zdjęć:
Wiem, nikt nam nie wmówi, że białe jest białe a czarne jest czarne. Niemniej warto by białe było białe
Na marginesie, jako plastikowo-malarski neofita, powiem, że za dużo, za gęstej farby.
Układ plam wygląda na zbyt uproszczony, choć zastrzegam, że nie porównywałem z niczym. Takie tylko wrażenie.
Łoszyk na kalkach się starł. Jak podsychają po płynach, można linie przejechać czubkiem skalpela.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
gk, zdecydowanie masz racje, jeżeli chodzi o zdjęcia. Niestety, chyba trochę z lenistwa, nie chce mi się przyciskac tych trzech przycisków, ale chyba trzeba zacząć coś robić sensownie a odpier... maniane.
Układ plam poprawiałem dwa albo trzy razy I zostawiłem tak jak jest, dlatego może się wydawać, że za gęsta farba.
Dzięki za wskazówki, postaram się aby następny model się lepiej prezentował.
Układ plam poprawiałem dwa albo trzy razy I zostawiłem tak jak jest, dlatego może się wydawać, że za gęsta farba.
Dzięki za wskazówki, postaram się aby następny model się lepiej prezentował.