Corsair F4U-5NL skala 1:50 wydawnictwo Orlik
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Corsair F4U-5NL skala 1:50 wydawnictwo Orlik
Witam. Przedstawiam mój najnowszy "ulepek". To Corsair F4U-5NL - wersja przystosowana do lotów w każdych warunkach. Model wydawnictwa Orlik, skala 1:50. Ogólnie nie mam do projektu większych zastrzeżeń, były tylko nietypowe rozwiązania montowania skrzydeł i podwozia. Trochę zmieniłem zamocowanie skrzydeł do kadłuba, bo klejenie wręgi na styk wydawało mi się zbyt "delikatnym" sposobem. Zamontowałem wzmocnienie w postaci odpowiednio wygiętego drucika przechodzącego przez kadłub i wchodzącego w szkielet skrzydeł. Miałem też małe problemy z oklejeniem poszycia skrzydeł, ale to raczej moje błędy. Na szczęście udało się wszystko poskładać "do kupy" i wyszło tak jak widać na załączonych obrazkach.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Klub Modelarsko-Historyczny Sokół Radom
- Heinrich Kosmala
- x 170
Re: Corsair F4U-5NL skala 1:50 wydawnictwo Orlik
Bardzo fajne, gratulacje!
Jedyne zastrzeżenia mam do łopat śmigieł; brak skręcenia i „przebijanie“ szpilek/patyczków przez pokrycia łopat.
Jedyne zastrzeżenia mam do łopat śmigieł; brak skręcenia i „przebijanie“ szpilek/patyczków przez pokrycia łopat.
Tę kulistą osłonę czegośtam na skrzydle, skoro jest biała, mogłeś skleić "lewą" stroną. Nie byłoby widać linii obrysu lisktów.
Sympatyczny model.
Sympatyczny model.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- bestialsko
- x 119
Coś na skrzydle to gondola radaru. I tu ciekawostka. Badana w locie była na Vindicatorze.
Spoko pięćdziesiątka
Spoko pięćdziesiątka
Pzdr.
BES.
BES.
Korszarz całkiem ładnie wyszedł, jedynie ta osłona radaru faktycznie "daje po oczach" tymi czarnymi liniami.
Ciekawy patent, muszę sobie to gdzieś zapisać.gk pisze:mogłeś skleić "lewą" stroną
Hej. dzieki za komentarze. Pozwolicie, że sie odniosę do nich
Heinrich Kosmala - faktycznie "patyczki" się "przebijają", ale łopaty są skręcone
qk - a nie mogłeś mi tego podpowiedzieć zanim to skleiłem , a teraz to będę musiał wysilić moją sklerotyczną pamięć, żeby pamiętać następnym razem
bestialsko - dzięki
Tempest - dzięki
Pozdrawiam
Heinrich Kosmala - faktycznie "patyczki" się "przebijają", ale łopaty są skręcone
qk - a nie mogłeś mi tego podpowiedzieć zanim to skleiłem , a teraz to będę musiał wysilić moją sklerotyczną pamięć, żeby pamiętać następnym razem
bestialsko - dzięki
Tempest - dzięki
Pozdrawiam
Klub Modelarsko-Historyczny Sokół Radom
Ładny modelik, podobuje się mnię… mi…
Pozdrowienia z Czech
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
Kurcze, ładniutki.
Ladny modelik pieknej maszyny.
Nie oplaca sie. Zapomnisz, gdzie zapisales i na jedno wyjdzie. Ja tez kiedys zapisywalem rzeczy warte zapamietania, a zapiskow szybko tyle sie namnozylo, ze kompletnie stracilem kontrole nad tym, gdzie i co zapisalem, wiec balagan byl jeszcze wiekszy.
Jarek M