[R/G]Czołg 7TP skala 1:25
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
-
- x 266
[R/G]Czołg 7TP skala 1:25
Witam
Na wstępie zaznaczam że na pancerce się nie znam .
Przeglądając swoje szpargały wpadła mi w ręce wycinanka GPM 7TP i ksero . Kiedyś próbowałem ulepić jednak model wylądował w koszu . Postanowiłem że jeszcze raz zacznę , tym razem będe lepił z ksera bo będe malował jak poprzednie modele Września 39
Ma początek modele jakie mam
oraz modele Września 39
Tak więc zaczynamy
Chłodnica trochę jakaś kanciasta więc zrobiłem nową , myślę że będzie lepiej wyglądać
Do następnego spotkania
Sławek
Na wstępie zaznaczam że na pancerce się nie znam .
Przeglądając swoje szpargały wpadła mi w ręce wycinanka GPM 7TP i ksero . Kiedyś próbowałem ulepić jednak model wylądował w koszu . Postanowiłem że jeszcze raz zacznę , tym razem będe lepił z ksera bo będe malował jak poprzednie modele Września 39
Ma początek modele jakie mam
oraz modele Września 39
Tak więc zaczynamy
Chłodnica trochę jakaś kanciasta więc zrobiłem nową , myślę że będzie lepiej wyglądać
Do następnego spotkania
Sławek
Ostatnio zmieniony pn paź 04 2021, 21:03 przez sławomir kromer, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- x 266
Re: [R]Czołg 7TP skala 1:25
Witam
Na Youtubie jest filmik pokazujący jak gościu skleja model firmy IBG w skali 1:35 . Podglądając filmiki (jest ich kilka)próbuje zrobić dodatkowe wnętrze z przodu .Jak to wyjdzie zobaczymy . Chłodnice nowe zrobione to robie nowy silnik oraz kilka drobiazgów . Pierwsza przymiarka - myślę że udana
Do następnego spotkania
Sławek
Na Youtubie jest filmik pokazujący jak gościu skleja model firmy IBG w skali 1:35 . Podglądając filmiki (jest ich kilka)próbuje zrobić dodatkowe wnętrze z przodu .Jak to wyjdzie zobaczymy . Chłodnice nowe zrobione to robie nowy silnik oraz kilka drobiazgów . Pierwsza przymiarka - myślę że udana
Do następnego spotkania
Sławek
-
- x 266
Witam
Są dwie chłodnice to zrobiłem dwa silniki . Jeden wg wycinanki drugi mój wymysł . Co będzie widać to się zobaczy jak wstawie na swoje miejsce
nowy
do następnego spotkania
Sławek
Są dwie chłodnice to zrobiłem dwa silniki . Jeden wg wycinanki drugi mój wymysł . Co będzie widać to się zobaczy jak wstawie na swoje miejsce
nowy
do następnego spotkania
Sławek
Jeśli chodzi o 7TP, to znacznie lepszy - chociaż bez wnętrza - jest projekt M. Szklarczyka :| .
Skoro i tak sam dorabiasz wnętrze, to czy nie lepiej wykorzystać je do lepszego modelu?
Skoro i tak sam dorabiasz wnętrze, to czy nie lepiej wykorzystać je do lepszego modelu?
-
- x 266
Witam
Znalazłem jeszcze wycinankę z dwoma wieżami więc dorobiłem wanne i będe lepił dwa modele
silniki i wentylatory zamocowane
zrobiłem część zamknięć
Jak pisałem na wtępie na pancerce się nie znam i projektu M . Szklarczyka także
Do następnego spotkania
Sławek
Znalazłem jeszcze wycinankę z dwoma wieżami więc dorobiłem wanne i będe lepił dwa modele
silniki i wentylatory zamocowane
zrobiłem część zamknięć
Jak pisałem na wtępie na pancerce się nie znam i projektu M . Szklarczyka także
Do następnego spotkania
Sławek
-
- x 266
Witam
Po dorobieniu zamknięć wanny niewiele będzie widać dlatego co mogę to pootwieram (jeszcze nie zamocowane na stałe) . Dorobiłem też wieże do których potrzebne włazy
do następnego spotkania
Sławek
Po dorobieniu zamknięć wanny niewiele będzie widać dlatego co mogę to pootwieram (jeszcze nie zamocowane na stałe) . Dorobiłem też wieże do których potrzebne włazy
do następnego spotkania
Sławek
-
- x 266
Witam
Wieże dostały "piegi" choć nie wiem czy prawidłowo (na fotkach chyba widoczne są śruby). Dorobiłem parę drobiazgów - błotniki , skrzynie , siedzenia , zbiornik paliwa (wyczytałem że powinny być dwa praktycznie niewidoczne w modelu)
Do następnego spotkania
Sławek
Wieże dostały "piegi" choć nie wiem czy prawidłowo (na fotkach chyba widoczne są śruby). Dorobiłem parę drobiazgów - błotniki , skrzynie , siedzenia , zbiornik paliwa (wyczytałem że powinny być dwa praktycznie niewidoczne w modelu)
Do następnego spotkania
Sławek
-
- x 266
Witam
Miałem trochę zabawy ale z najgorszego na chwilę obecną chyba udało się wybrnąć . Zostało jeszcze trochę dopracować .
do następnego spotkania
Sławek
Miałem trochę zabawy ale z najgorszego na chwilę obecną chyba udało się wybrnąć . Zostało jeszcze trochę dopracować .
do następnego spotkania
Sławek
- Sklejacz Maciej
- x 111
Trochę z drugiego rzędu podglądam budowę i podziwiam i gratuluję.
Natomiast kiedy patrzę na te drobne kółka, na wahacze, to zawsze przypomina mi się, dlaczego wolałem pojazdy z zawieszeniem Christiego.
Fajnie widzieć budowę kolejnych "pełzaczy".
Pozdrawiam.
Natomiast kiedy patrzę na te drobne kółka, na wahacze, to zawsze przypomina mi się, dlaczego wolałem pojazdy z zawieszeniem Christiego.
Fajnie widzieć budowę kolejnych "pełzaczy".
Pozdrawiam.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
-
- x 266
Witam
Udało się ulepić reszte kółek i dorobić trochę drobnicy . Pierwsze przymiarki na modelu jak będzie to wyglądało
Do następnego spotkania
Sławek
Udało się ulepić reszte kółek i dorobić trochę drobnicy . Pierwsze przymiarki na modelu jak będzie to wyglądało
Do następnego spotkania
Sławek