[R/G]Czołg 7TP skala 1:25
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [R]Czołg 7TP skala 1:25
Te siatki nad przedziałem silnika wydały mi się jakoś dziwnie wybrzuszone ale po przejrzeniu kilkudziesięciu zdjęć w internecie faktycznie widać tam takie wybrzuszenie. Ciekawi mnie jaki był powód zastosowania takiego rozwiązania. Czy nie wystarczyłaby prosta siatka ? A siateczka w Twoim modelu zdaje się mieć trochę zbyt wielkie oczka. Ale to moje odczucie. Na zdjęciach archiwalnych słabo ten element jest widoczny, no ale szukałem tylko z 5-10 minut, może są jakieś bardziej szczegółowe.
-
- x 266
Witam
Było trochę zabawy z "piegami" pierw wycinanie a potem klejenie . Mało jest widać środka pomimo że to co mogłem otworzyłem.
Tempest - Jak pisałem na wstępie na pancerce nie znam się . Siateczka jest z sitka to może i oczka nie takie . Jako laik uważam że zakładali siatkę jaką mieli
Do następnego spotkania
Sławek
Było trochę zabawy z "piegami" pierw wycinanie a potem klejenie . Mało jest widać środka pomimo że to co mogłem otworzyłem.
Tempest - Jak pisałem na wstępie na pancerce nie znam się . Siateczka jest z sitka to może i oczka nie takie . Jako laik uważam że zakładali siatkę jaką mieli
Do następnego spotkania
Sławek
-
- x 266
Witam
Udało się trochę ulepić i upaprać . Wiem że nie wyszło tak jak bym chciał ale nie będe jeszcze raz robił .Brąz na fotkach (nie tylko)wyszedł jakiś czerwony ale w realu jest inaczej
do następnego spotkania
Sławek
Udało się trochę ulepić i upaprać . Wiem że nie wyszło tak jak bym chciał ale nie będe jeszcze raz robił .Brąz na fotkach (nie tylko)wyszedł jakiś czerwony ale w realu jest inaczej
do następnego spotkania
Sławek
-
- x 266
Witam
Poprzednio jak lepiłem ten model poległem na zawieszeniu i gąsienicach . Tym razem wyszło jak wyszło ale nie będe już poprawiał . Trzeba jeszcze trochę podmalować i dokończyć wieże
do następnego spotkania
Sławek
Poprzednio jak lepiłem ten model poległem na zawieszeniu i gąsienicach . Tym razem wyszło jak wyszło ale nie będe już poprawiał . Trzeba jeszcze trochę podmalować i dokończyć wieże
do następnego spotkania
Sławek
Lubię te jesienne kolory naszych przedwojennych czołgów.
Jakimi farbami (producent/nr kat.) je malowałeś ?
Jakimi farbami (producent/nr kat.) je malowałeś ?
& TP to kultowy temat modelarski. Za komuny usiłowałem MMa zrobić na bóstwo , dorabiajac farsz, zawaiasy, itp. No nie doprowadzono do końca. Kiedyś w Kartonówkach było zdjęcie 7TP z GPM gdzie był pięknie zrobiony. Ten twój tak samo. dopiero chcę robic 7TP answerowskiego bo co prawda bez farszu ale ma ekstra grafikę.
-
- x 266
Modele malowałem
Humbrol - 121
Revell - 361
MM-1736
MM - 1780
Humbrol - 121
Revell - 361
MM-1736
MM - 1780
No to jeszcze parę elementów wyposażenia, i będzie skończony .
Grafika to nie wszystko... Moim zdaniem 7TP najlepiej brać w opracowaniu M. Szklarczyka, czyli z WAK albo Kartonowej Kolekcji. To samo dotyczy zresztą innej polskiej pancerki (Vickers Mk.E Typ B / Typ A, Sam. Panc. Wz. 34, etc).Piter73 pisze: czw sie 19 2021, 10:12 & TP to kultowy temat modelarski. Za komuny usiłowałem MMa zrobić na bóstwo , dorabiajac farsz, zawaiasy, itp. No nie doprowadzono do końca. Kiedyś w Kartonówkach było zdjęcie 7TP z GPM gdzie był pięknie zrobiony. Ten twój tak samo. dopiero chcę robic 7TP answerowskiego bo co prawda bez farszu ale ma ekstra grafikę.
-
- x 266
Witam
Udało się dotrwać do końca lepienia
i oba razem
i mój Wrzesień 39
Wiem że jest sporo błędów ale musi tak pozostać
Dzięki wszystkim oglądającym relacje
Pozdrawiam Sławek
Udało się dotrwać do końca lepienia
i oba razem
i mój Wrzesień 39
Wiem że jest sporo błędów ale musi tak pozostać
Dzięki wszystkim oglądającym relacje
Pozdrawiam Sławek
Oj tam zaraz błędy. Nazwałbym je niedoskonałościami.
Modele mi się podobają, jedynie ta ciężarówka (Ursus?) z rozłożonymi burtami trochę "łyso" wygląda.
Czy będzie jakaś kontynuacja tematu pancerki "wrześniowej" ?
Modele mi się podobają, jedynie ta ciężarówka (Ursus?) z rozłożonymi burtami trochę "łyso" wygląda.
Czy będzie jakaś kontynuacja tematu pancerki "wrześniowej" ?