[R] Me-109 G-2 Trop od Małego Modelarza
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
-
Re: [Pytanie] Jak prawidłowo sklejać skrzydła samolotów?
Śmigła już wyretuszowane, trwa i będzie pewnie do jutra trwać lakierowanie. Jak będzie wszystko gotowe to wstawie zdjęcia.
Pozdrawiam
Tomasz Dusza
Tomasz Dusza
To się chwali że retusz ten wykonałeś ale doznałem szoku gdy zobaczyłem godzinę wysłania posta.
Niedziela - godzina 6:43.
Coś mi się wydaje, że silnik forum jest irlandzki i coś tam z czasem miesza i była to 7:43 czasu polskiego ale i tak powinni tego zabronić
W niedziele udaje mi się opuszczać łóżko rzadko przed 11-12 i pewnie dlatego moje modele na niedziele powstają w żółwim tempie.
Niedziela - godzina 6:43.
Coś mi się wydaje, że silnik forum jest irlandzki i coś tam z czasem miesza i była to 7:43 czasu polskiego ale i tak powinni tego zabronić
W niedziele udaje mi się opuszczać łóżko rzadko przed 11-12 i pewnie dlatego moje modele na niedziele powstają w żółwim tempie.
-
Nie pamiętam już czy była 6:43 czy 7:43 ale obudziłem się coś koło 5 rano i męczył mnie ten model. Dosłownie. Chodziło mi to po głowie że musze poprawić bo inaczej będzie kicha. ;)
Pozdrawiam
Tomasz Dusza
Tomasz Dusza
Dobrym zwyczajem tego forum jest pisanie posta w swojej relacji z budowy, gdy ma się coś konkretnego do pokazania a nie informowanie że jesteś w trakcie czegoś a zdjęcia wstawisz kiedy indziej.
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
-
laszlik to jest mój pierwszy model i forma jaką wybrałem to dlatego że bałem się czy w ogóle coś z tego będzie. Na relacje przyjdzie czas. Spokojna głowa
Pozdrawiam
Tomasz Dusza
Tomasz Dusza
Tylko że ten wątek ze swoim tytułem ma cokolwiek wspólnego tylko na pierwszej jego stronie. Od strony drugiej jest to już relacja z budowy. Skoro już Ci coś tam z tego wyszło, to może chociaż tytuł zmień?
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
-
Re: [R] Me-109 G-2 Trop od Małego Modelarza
Nie zamierzam się kłócić. Tytuł zmieniłem.
Pozdrawiam
Tomasz Dusza
Tomasz Dusza
Dziękuję.
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
-
No i nareszcie jest. Skończyłem go. Jako że to mój pierwszy kartonowy model to nie robiłem retuszu(tylko śmigła i pare innych pierdół było retuszowane) oraz bez kabiny. Ale następny model kartonowy który będe kleił a będzie to ORP Piorun już na nim zamierzam ćwiczyć pełny retusz.
Pozdrawiam
Tomasz Dusza
Tomasz Dusza
-
Jeszcze dodam że jak go kleiłem tego messera to starałem się kłaść nacisk na symetrie i w miare możliwości na poprawność połączeń. Nie wiem czy mi to dobrze wyszło. Oceńcie sami.
Pozdrawiam
Tomasz Dusza
Tomasz Dusza