[Budowa od podstaw] Sd.Kfz. 167 StuG IV Spät
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Przemek W.
- x 7
Re: [Budowa od podstaw] Sd.Kfz. 167 StuG IV Spät
Dzięki Jacob - mam zamiar stworzyć właśnie coś takiego - każdy szczegół który udało mi się udokumentować
Mimo, że to co na renderach idzie do druku 3D, wrzucam by się pochwalić ;) Kasteny do łączności radiowej. Wszystko powstało na podstawie pomiarów oryginałów oczywiście ;)
Przemek
Mimo, że to co na renderach idzie do druku 3D, wrzucam by się pochwalić ;) Kasteny do łączności radiowej. Wszystko powstało na podstawie pomiarów oryginałów oczywiście ;)
Przemek
- Przemek W.
- x 7
Piękna sprawa. Chwal się dalej każdym szczegółem, mnie to pasuje.
- Przemek W.
- x 7
- Przemek W.
- x 7
- Przemek W.
- x 7
Super. Teraz wg. tych grafik można poprawiać/modyfikować elementy z modeli.
- Przemek W.
- x 7
Już widziałem jak ktoś poprawiał wieżyczkę dowódcy w panzer IV z GPM poprzez zrobienie jej od nowa (standardzie). Da się ? No a zawsze można malować/szpachlować. Tylko trzeba mieć dobry wzór, zdjęcia lub plany. Twoje rendery to właśnie taki wzór. Chociaż ciągle liczę, że wydasz te modele i nie będzie trzeba przerabiać innych.
@jhradca:
Jeśli Przemek skończył by plany, to można by się pokusić o zrobienie na ich podstawie modelu z barwionki.
Na wydawanie Niemieckich sprzętów (na dobrym poziomie) w kartonie za bardzo to się nie zanosi. No chyba że ostatni Porsche z WAK to zapowiedź powrotu M. Kurzyńskiego do projektowania. Gdyby jeszcze tylko WAK poprawił druk...
Co do malowania i szpachlowania, to nie tędy droga dla standardu .
Jeśli Przemek skończył by plany, to można by się pokusić o zrobienie na ich podstawie modelu z barwionki.
Na wydawanie Niemieckich sprzętów (na dobrym poziomie) w kartonie za bardzo to się nie zanosi. No chyba że ostatni Porsche z WAK to zapowiedź powrotu M. Kurzyńskiego do projektowania. Gdyby jeszcze tylko WAK poprawił druk...
Co do malowania i szpachlowania, to nie tędy droga dla standardu .