[R] Falcon Millennium od podstaw (1:70)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [R] Falcon Millennium od podstaw (1:70)
Kozak robota. Sporo serducha idzie w tren projekt. Czekam na kolejne foty.
Grebli część dalsza czyli pierwszy silnik Wankla w kosmosie.
Będąc w wakacyjnych wojażach natrafiłem na wystawę grupy Yavin.pl, gdzie zobaczyłem na żywo modele Berszu.
Będąc w wakacyjnych wojażach natrafiłem na wystawę grupy Yavin.pl, gdzie zobaczyłem na żywo modele Berszu.
Greble z drugiej strony szczęki i wewnątrz.
A gdyby komuś nie podeszło to na rosyjskiej stronie jest Falcon z papercraft w skali 1:93 (to dla tych co dbają o środowisko i oszczędzają papier);Farmer pisze: czw lip 08 2021, 15:54 W pierwszym poście są dwa linki, jest w nich wszystko co potrzebne do wykonania modelu.
https://depositfiles.com/files/1bwzn0u39
Ma to być darmowy model, ale kiedyś przeglądając stronę z darmowymi modelami trafiałem na wycinanki z GPM, Haliński ;).
To juz każdy musi sam sobie zweryfikować.
A co do modelu, nie jestem fanem gwiezdnych wojen (choć zainspirowany obejrzę może w weekend aby sobie co nieco przypomnieć),
za to już od jakiegoś czasu kuszą mnie kartonowe twory ze Star Wars. Szczególnie AT-AT.
Można fajną dioramkę z nimi zrobić (a z czym nie można...)
PS
Oczywiście Farmer dobra robota! Będę zaglądał ciekawy finalnej wersji.
Też z papercraft AT-AT;
https://depositfiles.com/files/84j0bl6uy
A może ktoś się orientuje jak to z tymi modelami? Czy to jakieś wydawnictwo?
PS
Na wycinance jest napisane; FREE NOT FOR SALE...
Blok silnika bolidu F1 kończy pewien etap i bierzemy się za brzuszek.
Te greble to nie wiadomo po co są i jak działają ale świetnie wyglądają
Silnik Wankla to system podtrzymywania życia, jak działa nie wiem i chyba nie chcę wiedzieć...
Silnik Wankla to silnik spalinowy z obrotowym tłokiem. Mało ekonomiczny, za to dający duże moce z małych pojemności.Farmer pisze: wt gru 07 2021, 17:47 Silnik Wankla to system podtrzymywania życia, jak działa nie wiem i chyba nie chcę wiedzieć...
Podtrzymywał życie na przykład w Mazdzie RX 7 ;)
I tylko Mazda dzisiaj z nim wiąże jakieś nadzieje. Miałem na myśli jak silnik z obrotowym tłokiem o małej pojemności i dużych mocach odpowiada za wymianę gazową, utrzymuje odpowiednie ciśnienie i temperaturę tak, że każdy na pokładzie jest taki mega wyluzowany i wszyscy zdają się dobrze bawić. Koreliańczycy to geniusze.
- Fx-video.blogspot
- Kontakt:
Ale fajnie to wygląda, a tak z ciekawości jakie ma wymiary model ? Bo nie mogę się dopatrzeć w opisie. Pozdrawiam