[R/G] motorówka sanitarna SAMARYTANKA (Świat z Kartonu 1/50)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [R] motorówka sanitarna SAMARYTANKA (Świat z Kartonu 1/50)
Psiknięte podkładem Motip:
I malowanie białym z pędzla. Trzecia ręka jak zawsze niezawodna
I sOM:
Nie będą dziś montowane. Muszą wyschnąć na wiór, więc poczekają do jutra. Jak sądzę, do jutra
I malowanie białym z pędzla. Trzecia ręka jak zawsze niezawodna
I sOM:
Nie będą dziś montowane. Muszą wyschnąć na wiór, więc poczekają do jutra. Jak sądzę, do jutra
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Barierki na miejscu:
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
dzisiejszy postEMp:
pomalutku zaczyna dochodzić
pomalutku zaczyna dochodzić
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Grzegorz , super wygląda ta baryła. Relingi ogromnie podniosły efektowność modelu. Dochodzić , masz na myśli te nóżki po bokach kadłuba ? One służyły do dochodzenia do chorego marynarza ?
Proste ale finezyjnie dopieszczone relingi Grzesiek, to będzie urodziwa baryłka
Pozdr
Piotr
Pozdr
Piotr
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
Tak, relingi dodają uroku. Jak na każdym statku/okręcie zresztą.
cd.
zamknięcia świetlików:
Może do tzw świONt uda się skończyć
Co ma znaczenie o tyle, że na rzeczone świENta muszę użyczyć stół, który jest mą Mekką
cd.
zamknięcia świetlików:
Może do tzw świONt uda się skończyć
Co ma znaczenie o tyle, że na rzeczone świENta muszę użyczyć stół, który jest mą Mekką
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
O! I to jest właśnie urok małych jednostek w dużej skali. Wszystkie detale mają sens, chciało by się dotknąć, pokręcić, wszystko jest znajome i dla ludzi.
Bo na przykład taki pancernik albo lotniskowiec. Kto go kiedykolwiek widział? Naćkane pudełek, wyposażenia i innych wynalazków na kadłubie co do przeznaczenia których mało kto ma pojęcie. Robi taki model wrażenie skomplikowaniem ale jest ... odczłowieczony. Mało kto zdaje sobie sprawę z jego skali i gabarytów w porównaniu do człowieka. A tu proszę, ma się wrażenie że jakiś majtek zaraz wychyli głowę z jakiejś dziury i pomacha
Na koniec oczywiście standardowe zachwyty nad kunsztem pracy wykonawcy bo bez tego cały mój powyższy wywód nie miał by sensu.
Wszak modele małych jednostek też można spieprzyć
Bo na przykład taki pancernik albo lotniskowiec. Kto go kiedykolwiek widział? Naćkane pudełek, wyposażenia i innych wynalazków na kadłubie co do przeznaczenia których mało kto ma pojęcie. Robi taki model wrażenie skomplikowaniem ale jest ... odczłowieczony. Mało kto zdaje sobie sprawę z jego skali i gabarytów w porównaniu do człowieka. A tu proszę, ma się wrażenie że jakiś majtek zaraz wychyli głowę z jakiejś dziury i pomacha
Na koniec oczywiście standardowe zachwyty nad kunsztem pracy wykonawcy bo bez tego cały mój powyższy wywód nie miał by sensu.
Wszak modele małych jednostek też można spieprzyć
Zachwyty będą jak się pojawi galeria końcowa
a na razie mogę tylko stwierdzić że znam ten ból.gk pisze:...że na rzeczone świENta muszę użyczyć stół, który jest mą Mekką
Już za momĘcik już za chwileczkę. Motorówka prawie gotowa. Zostały do dodania trzy kawałki łańcuszka i bandera jako ostatnia część. Strasznie nie chciało mi się jednak odpalać dzisiaj (wczoraj - zerknąłem na zegar ) aero, więc, zrobię to dzisiaj. W wigilię wigilii łódka powinna być zatem gotowa. Tymczasem więc bez zdjęć.
Jednakowoż, czas zaoszczędzony na nie malowaniu łańcuszków przeznaczyłem na kadłubki nowych maluchów z Modelika, których nazw jeszcze się nie nauczyłem
Kadłubki pasują bardzo dobrze.
Tak więc z innej beczki:
Jednakowoż, czas zaoszczędzony na nie malowaniu łańcuszków przeznaczyłem na kadłubki nowych maluchów z Modelika, których nazw jeszcze się nie nauczyłem
Kadłubki pasują bardzo dobrze.
Tak więc z innej beczki:
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- Heinrich Kosmala
- x 170
Pływadła z MM byly moimi pierwszymi i do tej pory jestem zachwycony prostotą i skutecznością takich rozwiązań szkieletu kadłuba!!!