Wujek Andrzej nie żyje
Moderatorzy: Tomasz D., kartonwork
-
- x 102
Re: Wujek Andrzej nie żyje
Niech spoczywa w pokoju.. Żałuję że nie widziałem na żywo jego modeli. Na stronie wydawnictwa Halińskiego też smutna wiadomość.
Wyrazy wspolczucia i tragiczna wiadomosc. Modelarz ktory byl prekursorem wielu nowatorskich rozwiazan. Wspaniale modele i pamiec na zawsze zostana. Byl osoba ktora nierozlacznie kojarzyla mu sie z tym forum. Mam nadzieje, ze jego relacje beda na zawsze odswiezac pamiec o nim.
FW-190 D-9 FW-190 A-4 Spitfire mk.Vb Spitfire mk.Vc Spitfire mk.XVIe PZL P.11c JU-88D-1 B-239 P-40E Jak-1b P-47D-11 Spitfire LF.IX Spitfire mk.Ia Hawker Hurricane
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
Smutna wiadomość.
Nie miałem okazji poznać Go osobiście jednak jest dla mnie symbolem. Jego obecność tutaj wywarła ogromny wpływ na moje postrzeganie modelarstwa.
Za to Wujku dziękuję.
Nie miałem okazji poznać Go osobiście jednak jest dla mnie symbolem. Jego obecność tutaj wywarła ogromny wpływ na moje postrzeganie modelarstwa.
Za to Wujku dziękuję.
Tyle pięknych samolotów do sklejenia...
Szok i niedowierzanie...
Rok zaczyna się niezwykle mocnym akcentem. Strach myśleć, co będzie dalej...
Spoczywaj Wujku w spokoju [*]
Rok zaczyna się niezwykle mocnym akcentem. Strach myśleć, co będzie dalej...
Spoczywaj Wujku w spokoju [*]
Historia uczy nas, że ludzkość niczego sie od niej nie nauczyła.
- Przemek W.
- x 7
Brak słów...
Spoczywaj w Pokoju
Tyle się od Ciebie nauczyłem...
Spoczywaj w Pokoju
Tyle się od Ciebie nauczyłem...
Ciężko coś napisać, ale Wujkowi się należy.
Podobnie jak Laszlo, spodziewałem się, że taki wpis w końcu się pojawi. Po tym, jak pierwszy raz zniknął na jakiś czas, pojawił się na trochę wspominając o problemach zdrowotnych, po czym zniknął na zawsze.
Nigdy go nie spotkałem osobiście, ale tu na forum, zawsze można było na niego liczyć, zwłaszcza, że miałem wrażenie, że trzymał z naszą ówczesną paczką. Wszystko spokojnie i dokładnie wyjaśnił, zawsze bez irytacji, mądrzenia się czy innego "gwiazdorzenia".
A modelarzem był nieprzeciętnym.
To On, te niecałe dwadzieścia lat temu, pokazał nam, że te nasze papierowe ulepy można wznieść kilka poziomów wyżej. Maty do cięcia i nożyki AK-3 się zaczęły od niego. On rozreklamował klej BCG, pokazał, jak nim kleić i wielu z powodzeniem tego wciąż używa.Pokazał, ile jeszcze jest do osiągnięcia w tej dziedzinie modelarstwa.
Szkoda chłopa, szalenie pozytywna postać. Osobiście, uważam, że dzięki niemu, przeskoczyłem kilka poprzeczek w kartonówkach, dalej było tylko doskonalenie techniki.
Spoczywaj w pokoju, Wujku.
Podobnie jak Laszlo, spodziewałem się, że taki wpis w końcu się pojawi. Po tym, jak pierwszy raz zniknął na jakiś czas, pojawił się na trochę wspominając o problemach zdrowotnych, po czym zniknął na zawsze.
Nigdy go nie spotkałem osobiście, ale tu na forum, zawsze można było na niego liczyć, zwłaszcza, że miałem wrażenie, że trzymał z naszą ówczesną paczką. Wszystko spokojnie i dokładnie wyjaśnił, zawsze bez irytacji, mądrzenia się czy innego "gwiazdorzenia".
A modelarzem był nieprzeciętnym.
To On, te niecałe dwadzieścia lat temu, pokazał nam, że te nasze papierowe ulepy można wznieść kilka poziomów wyżej. Maty do cięcia i nożyki AK-3 się zaczęły od niego. On rozreklamował klej BCG, pokazał, jak nim kleić i wielu z powodzeniem tego wciąż używa.Pokazał, ile jeszcze jest do osiągnięcia w tej dziedzinie modelarstwa.
Szkoda chłopa, szalenie pozytywna postać. Osobiście, uważam, że dzięki niemu, przeskoczyłem kilka poprzeczek w kartonówkach, dalej było tylko doskonalenie techniki.
Spoczywaj w pokoju, Wujku.
Bardzo smutna wiadomość.
Kilkukrotnie rozmawiałem z Wujkiem na konkursach, głównie w Przeciszowie, ale nie tylko tam. Bardzo sympatyczny człowiek. Będzie go brakowało.
Wyrazy współczucia. Spoczywaj w pokoju.
Kilkukrotnie rozmawiałem z Wujkiem na konkursach, głównie w Przeciszowie, ale nie tylko tam. Bardzo sympatyczny człowiek. Będzie go brakowało.
Wyrazy współczucia. Spoczywaj w pokoju.
pozdrawiam
-= w!lq =-
-= w!lq =-
Odszedł człowiek, odszedł MISTRZ modelarstwa.
Jego relacje mam zapisane, z jego patentów korzystam do dziś. Wielu się doskonaliło korzystając z jego rad.
Bardzo smutna wiadomość.
Wyrazy współczucia dla rodziny.
Jego relacje mam zapisane, z jego patentów korzystam do dziś. Wielu się doskonaliło korzystając z jego rad.
Bardzo smutna wiadomość.
Wyrazy współczucia dla rodziny.
Łzy się cisną same do oczu. Straciliśmy wyśmienitego modelarza, pełnego pasji oraz doskonałego nauczyciela, który w perfekcyjny sposób pokazał jak w kartonie osiągnąć coś, co mogło by się wydawać niemożliwe. Czekałem, czekałem, bardzo długo czekałem na dokończenie przez Niego relacji. Szkoda, że pozostaną już takie na zawsze.
Szczere wyrazy współczucia dla rodziny.
Szczere wyrazy współczucia dla rodziny.
pzdr
Kemot
Kemot
Uwielbiałem w Jego relacjach tą elegancję roboty modelarskiej, którą tak bardzo trudno jest jednak naśladować. Wiele razy przecierałem oczy ze zdziwienia, że jednak można, że to wykonalne z papieru. Nie miałem okazji poznać osobiście Wujka Andrzeja, ale jego relacje pozostaną w mojej pamięci już zawsze.
Spoczywaj w pokoju Wujku.
Spoczywaj w pokoju Wujku.