[R]Parowóz BR52 Kriegslokomotive od podstaw (1:25)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Sklejacz Maciej
- x 111
Re: [R]Parowóz BR52 Kriegslokomotive od podstaw (1:25)
Kurczę, dzieją się tu wielkie rzeczy i fajnie jest móc to wszystko oglądać na własne oczy.
Super jest Twoja robota.
Pozdrawiam.
Super jest Twoja robota.
Pozdrawiam.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
Witaj.
To i ja coś napiszę, niebywała czystość klejenia, dopracowany do perfekcji, no jest do czego dążyć.
To i ja coś napiszę, niebywała czystość klejenia, dopracowany do perfekcji, no jest do czego dążyć.
Tyma - Kompletnie się na tym nie znam, więc chętnie się tym zajmę. - dobrze tutaj pasuje.
Pozdrawiam
Paweł
ORP Żubr,Wodnik,Pruski Parowóz T3,Ls410D
Pozdrawiam
Paweł
ORP Żubr,Wodnik,Pruski Parowóz T3,Ls410D
Siemanko.
Pawle, Macieju dzięki za dobre słowo. Staram się jak mogę najlepiej.
Prace modelarskie nieco zwolniły. W oczekiwaniu na kalki przeniosłem się na ten czas z powrotem do deski kreślarskiej. Przygotowuję się już do klejenia parowozu a co za tym idzie trzeba wykonać pliki do laserów no i przejrzeć czy czegoś nie brakuje na gotowych już arkuszach wycinanki i instrukcji. Co jak co wyjdzie to już podczas klejenia. Oczywiście w wolnym przelocie cos tam sobie podłubię.
Mało co zapomniałbym o pałąkach ochronnych na wózkach, dorobiłem też szmaciany kołnierz między tendrem a parowozem. Do następnego
Pawle, Macieju dzięki za dobre słowo. Staram się jak mogę najlepiej.
Prace modelarskie nieco zwolniły. W oczekiwaniu na kalki przeniosłem się na ten czas z powrotem do deski kreślarskiej. Przygotowuję się już do klejenia parowozu a co za tym idzie trzeba wykonać pliki do laserów no i przejrzeć czy czegoś nie brakuje na gotowych już arkuszach wycinanki i instrukcji. Co jak co wyjdzie to już podczas klejenia. Oczywiście w wolnym przelocie cos tam sobie podłubię.
Mało co zapomniałbym o pałąkach ochronnych na wózkach, dorobiłem też szmaciany kołnierz między tendrem a parowozem. Do następnego
Jaram sie ta Twoja relacja i modelem bardzo! Swietna robota projektowa. Wczesniejsze modele wydane wysmienicie, wiec pewnie tutaj poziom bedzie podobny. No same plusy. Oczywiscie nadal po cichu licze, ze pokusisz sie o zestaw konwertujacy Br52 na Ty2, np w pdf albo jako oddzielny druk do kupienia, bylaby to jakas nowosc na rynku wydawniczym.
Jedyny minus tego wszystkiego jest taki ze do tej pory nie zebralem.sie zeby kupic Twoje wagony, a jak bede chcial to zrobic po wydaniu loka, to pewnie pojde z torbami. Wiec chyba pora zaczac kompletowanie na raty
Powodzenia w dalszej budowie
Jedyny minus tego wszystkiego jest taki ze do tej pory nie zebralem.sie zeby kupic Twoje wagony, a jak bede chcial to zrobic po wydaniu loka, to pewnie pojde z torbami. Wiec chyba pora zaczac kompletowanie na raty
Powodzenia w dalszej budowie
FW-190 D-9 FW-190 A-4 Spitfire mk.Vb Spitfire mk.Vc Spitfire mk.XVIe PZL P.11c JU-88D-1 B-239 P-40E Jak-1b P-47D-11 Spitfire LF.IX Spitfire mk.Ia Hawker Hurricane
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
Cześć Piotr.
Dzięki za miłe słowa. Raczej nie będę wykonywał konwersji na Ty2. Wole zając się kolejnymi projektami. Taki temat to może wykonać już sam modelarz wszak chyba o to chodzi w modelarstwie żeby samemu cos dodać od siebie do modelu ;) Przynajmniej ja tak mam
Co do zakupu możesz nabyć modele w każdej chwili, zapraszam na zakupowe szaleństwo wszak nie można odmawiać sobie co daje nam odrobinę szczęścia ;)
Dzięki za miłe słowa. Raczej nie będę wykonywał konwersji na Ty2. Wole zając się kolejnymi projektami. Taki temat to może wykonać już sam modelarz wszak chyba o to chodzi w modelarstwie żeby samemu cos dodać od siebie do modelu ;) Przynajmniej ja tak mam
Co do zakupu możesz nabyć modele w każdej chwili, zapraszam na zakupowe szaleństwo wszak nie można odmawiać sobie co daje nam odrobinę szczęścia ;)
Bardzo pomysłowa robocza podstawka.
Kalkomanię pomiędzy białymi oznaczeniami potraktowałbym jeszcze jakimś pigmentem albo washem bo jak się powiększy zdjęcie to widać prostokąt tzw. filmu.
Kalkomanię pomiędzy białymi oznaczeniami potraktowałbym jeszcze jakimś pigmentem albo washem bo jak się powiększy zdjęcie to widać prostokąt tzw. filmu.
Pieknie to wyglada!
Jarek M
Tender zacny, tylko tak przyglądam się tym żarówkom w reflektorach. Same żarówki wyglądają genialnie tylko jakby nie wkręcone w oprawki.