Plany zonk
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: Plany zonk
Nie wiem, czy dyskryminacja, ale czasami, kiedy masz hosting jakiejś strony i zakładasz sobie dodatkowe zabezpieczenia antyhakerskie itp, to łatwo przegapić wśród opcji coś typu "Blokuj adresy spoza kraju, spoza Europy" itp. Próbowałem napisać do Roberta (właściciela) ale coś się nie odzywa.
Pozdrowienia z Czech
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
----------------------
Sytuacja ciekawa.
Stronę z planami mam zapisaną w zakładkach i ze skrótu z zakładek otwiera się bez problemu, dlatego wcześniej napisałem że jest OK. Ale gdy dzisiaj w wyszukiwarce wpisałem www.plany.zonk.pl to też pojawił się komunikat o błędzie.
Ale żeby było ciekawiej to gdy wpisałem tylko plany.zonk.pl wszystko znowu zaczęło działać...
Stronę z planami mam zapisaną w zakładkach i ze skrótu z zakładek otwiera się bez problemu, dlatego wcześniej napisałem że jest OK. Ale gdy dzisiaj w wyszukiwarce wpisałem www.plany.zonk.pl to też pojawił się komunikat o błędzie.
Ale żeby było ciekawiej to gdy wpisałem tylko plany.zonk.pl wszystko znowu zaczęło działać...
"www. plany.zonk.pl" nigdy nie istnialo - jedynie plany.zonk.pl
Zdaje się chodziło o ograniczenia w dostępie według krajów - powinno juz działać, sparwdźcie.
Zdaje się chodziło o ograniczenia w dostępie według krajów - powinno juz działać, sparwdźcie.
- Heinrich Kosmala
- x 169
Rzeczywiście – teraz działa!!!
Dzięki dla zreperowacza.
Dzięki dla zreperowacza.
U mnie już też działa Dzięki
Pozdrowienia z Czech
----------------------
----------------------
@Heinrich:
Próbowałeś otworzyć poprzez polski serwer proxy?
Próbowałeś otworzyć poprzez polski serwer proxy?
- Heinrich Kosmala
- x 169
Hi skarczew,
przecież sprawa już dawno (dzisiaj rano ) załatwiona!
przecież sprawa już dawno (dzisiaj rano ) załatwiona!
@Heinrich:
A rzeczywiście, umknęło moim oczom trochę tekstu . Mea culpa .
A rzeczywiście, umknęło moim oczom trochę tekstu . Mea culpa .
Działa albo i nie działa. Jeśli w przeglądarce wpisze się plany.zonk.pl to strona się otwiera ale klikając na link w poście kolegi uboottd strona się nie otwiera ponieważ następuje próba otwarcia linku plany.zopnk.pl a taki nie istnieje. Literówka w poście.uboottd pisze:...jedynie (url="plany.zopnk.pl")plany.zonk.pl(/url)
W cytacie zamieniłem nawias "[" na "(" bo bez tego nie byłoby wiadomo na czym polega ten "lingwistyczny" problem.