[R] Statek ratowniczy R-27 SZTORM II
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
-
- x 266
[R] Statek ratowniczy R-27 SZTORM II
Witam
Naszła mnie chęć aby coś ulepić . Kiedyś już lepiłem dla córki ale nastąpiła wtedy pomyłka przy skanowaniu .Zamiast zrobić skany na A4 zrobiono na A3 .Skoro mam skany na A3 to trzeba wykorzystać .Są to skany wycinanki Cyklona z PRO MODEL . Będę także podpierał się planami wydanymi przez R.Chrzanowskiego
Kadłub robie tradycyjnie - tektura 1mm na wręgi i podłużnice a następnie wypełniam styropianem .Po wyschnięciu oklejam papierem gazetowym (na wikol) a następnie szpachluje.
do następnego spotkania
Sławek
Naszła mnie chęć aby coś ulepić . Kiedyś już lepiłem dla córki ale nastąpiła wtedy pomyłka przy skanowaniu .Zamiast zrobić skany na A4 zrobiono na A3 .Skoro mam skany na A3 to trzeba wykorzystać .Są to skany wycinanki Cyklona z PRO MODEL . Będę także podpierał się planami wydanymi przez R.Chrzanowskiego
Kadłub robie tradycyjnie - tektura 1mm na wręgi i podłużnice a następnie wypełniam styropianem .Po wyschnięciu oklejam papierem gazetowym (na wikol) a następnie szpachluje.
do następnego spotkania
Sławek
Ostatnio zmieniony pt mar 04 2022, 15:16 przez sławomir kromer, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- x 266
Re: [R] Statek ratowniczy R-27 SZTORM II
Witam
Szpachla schnie to zaczynam zabawę z "klockami" .Szablony naklejone na tekturę za pomocą butaprenu .Powstał pierwszy "klocek" i przymiarka na kadłubie , myślę że będzie dobrze . Kadłub wyschnięty i wyszlifowany - można prysnąć podkładem i niech schnie .Ja biorę się za następne klocki
do następnego spotkania
Sławek
Szpachla schnie to zaczynam zabawę z "klockami" .Szablony naklejone na tekturę za pomocą butaprenu .Powstał pierwszy "klocek" i przymiarka na kadłubie , myślę że będzie dobrze . Kadłub wyschnięty i wyszlifowany - można prysnąć podkładem i niech schnie .Ja biorę się za następne klocki
do następnego spotkania
Sławek
-
- x 266
Witam
Powoli do przodu - powstają następne klocki . Nadburcie zrobione oraz częściowo winda .Przymiarka na kadłubie jak będzie wyglądać.
Do następnego spotkania
Sławek
Powoli do przodu - powstają następne klocki . Nadburcie zrobione oraz częściowo winda .Przymiarka na kadłubie jak będzie wyglądać.
Do następnego spotkania
Sławek
Ostatnio zmieniony śr mar 23 2022, 17:10 przez sławomir kromer, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- x 266
Witam
Pomimo remontu w domu udało się trochę ulepić
do następnego spotkania
Sławek
Pomimo remontu w domu udało się trochę ulepić
do następnego spotkania
Sławek
-
- x 266
Witam
Trochę czasu brakuje ale zawsze coś się ulepi i trochę upaprze
Do następnego spotkania
Sławek
Trochę czasu brakuje ale zawsze coś się ulepi i trochę upaprze
Do następnego spotkania
Sławek
-
- x 266
Witam
Pomimo braku weny trochę lepie , lutuje i maluje
do następnego spotkania
Sławek
Pomimo braku weny trochę lepie , lutuje i maluje
do następnego spotkania
Sławek
-
- x 266
Witam
Trochę polepiłem i polutowałem . Nadbudówka postawiona tylko do fotki - nareszcie widać co lepie
do następnego spotkania
Sławek
Trochę polepiłem i polutowałem . Nadbudówka postawiona tylko do fotki - nareszcie widać co lepie
do następnego spotkania
Sławek
- Heinrich Kosmala
- x 170
Wygląda super!
Zazdroszczę (nieco) modelarzom, którzy umieją (są manualnie w stanie) lepić/lutować relingi!!!
Zazdroszczę (nieco) modelarzom, którzy umieją (są manualnie w stanie) lepić/lutować relingi!!!
-
- x 266
Witam
Trochę udało się ulepić drobiazgów i zamontować na pokładzie . Przybyły drobiazgi na maszcie , tratwy ratunkowe na sterówce oraz zrobiłem węże strażackie
Do następnego spotkania
Sławek
Trochę udało się ulepić drobiazgów i zamontować na pokładzie . Przybyły drobiazgi na maszcie , tratwy ratunkowe na sterówce oraz zrobiłem węże strażackie
Do następnego spotkania
Sławek
-
- x 266
Witam
Było trochę czasu to coś niecoś udało się ulepić . Trochę drutologi , węże zamocowane , działko wodne ulepione ( komin z masztem postawiony tylko do fotki)
do następnego spotkania
Sławek
Było trochę czasu to coś niecoś udało się ulepić . Trochę drutologi , węże zamocowane , działko wodne ulepione ( komin z masztem postawiony tylko do fotki)
do następnego spotkania
Sławek