Witam.
Jakiś czas temu w zaciszu domowym zbudowałem model niszczyciela ORP Garland z JSC, skala 1:400. Jest to moje drugie podejście do tematu lecz w tym modelu dodałem kilka elementów od siebie i inne. Mianowicie reling tradycyjnie to lasery z JSC, tak samo łańcuch kotwiczny, z JSC dałem zestaw dedykowany do modelu, lufy to jeszcze GPM, olinowanie to nić elastyczna z JSC, koła ratunkowe to drucik. Model może nie wyszedł rewelacyjnie ale myślę że te wszystkie dodatki dodają jakiegoś klimatu. No i oczywiście pierwszy eksperyment z podstawką i z tym raczej dojdę do wprawy przy następnych. Zapraszam więc do małej galerii.
Pozdrawiam Michał.
[G] ORP Garland, JSC 39, skala 1:400.
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Heinrich Kosmala
- x 170
Re: [G] ORP Garland, JSC 39, skala 1:400.
Hi,
model bardzo mi się podoba, tylko to morze jest jakieś takie strasznie niebieskie…
model bardzo mi się podoba, tylko to morze jest jakieś takie strasznie niebieskie…
Wiem ale to była pierwsza woda i farbki z dawnych lat, następna będzie inna.
Napisz jak robiłeś tą "wodę". Kolor rzecz względna i można przemalować ale kształt jest efektowny.
Kształt wody to klej wikolowy a mianowicie a mianowicie Pattex wood express, do tego chusteczki higieniczne, na to chemia Vallejo do robienia wody.
Okręcik całkiem fajnie zbudowany
Woda masakra
Kto jednak przynajmniej raz nie sp..ł wody niech pierwszy rzuci kamień
Użyłeś tych Pacyfik czy Atlantic Blue? Wygląda jakbyś je dał na białe tło. One wymagają ciemnego, bardzo ciemnego podkładu. Robiłem Atlantic blue na bazie w kolorze dark ocean gray, a i tak woda wydała mi się zbyt niebieska.
Na jutubie albo plastikowych forach najlepiej podglądnąć. Zobacz sE na YT kanał "ocean blue studio".
Trzeba próbować .
Woda masakra
Kto jednak przynajmniej raz nie sp..ł wody niech pierwszy rzuci kamień
Użyłeś tych Pacyfik czy Atlantic Blue? Wygląda jakbyś je dał na białe tło. One wymagają ciemnego, bardzo ciemnego podkładu. Robiłem Atlantic blue na bazie w kolorze dark ocean gray, a i tak woda wydała mi się zbyt niebieska.
Na jutubie albo plastikowych forach najlepiej podglądnąć. Zobacz sE na YT kanał "ocean blue studio".
Trzeba próbować .
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Witam. Chciałbym bardzo podziękować za to że model ORP Garland, jest jako zdjęcie tygodnia.