[R] HMS Renown, JSC 91, skala 1:400.
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
[R] HMS Renown, JSC 91, skala 1:400.
Witam.
Wiem ze znany jestem trochę z zaczynania modeli ale ostatnie wyjazdy na wystawy skłoniły mnie do pewnych poczynań a mianowicie pokończenia tych wszystkich rozgrzebanych modeli. Tak więc na matę powrócił HMS Renown zaczęty w 2016r. Nie wiem jakie miałem postanowienie co do modelu ale wiem na dzień dzisiejszy że coś dodam a na pewno będzie to reling laserowy. Do tej pory relacja była na dwóch forach, czas aby pokazać go i tutaj i bez obaw mój USS Ward jest już ukończony tylko jeszcze nie mam galerii.
Pozdrawiam Michał.
Wiem ze znany jestem trochę z zaczynania modeli ale ostatnie wyjazdy na wystawy skłoniły mnie do pewnych poczynań a mianowicie pokończenia tych wszystkich rozgrzebanych modeli. Tak więc na matę powrócił HMS Renown zaczęty w 2016r. Nie wiem jakie miałem postanowienie co do modelu ale wiem na dzień dzisiejszy że coś dodam a na pewno będzie to reling laserowy. Do tej pory relacja była na dwóch forach, czas aby pokazać go i tutaj i bez obaw mój USS Ward jest już ukończony tylko jeszcze nie mam galerii.
Pozdrawiam Michał.
- Heinrich Kosmala
- x 170
Re: [R] HMS Renown, JSC 91, skala 1:400.
Relingi – LC czy fototrawione?
Reling do gotowy z JSC wycinany laserowo, przy dużych modelach lepiej mi się pracuje niż fototrawinym.
Ten reling z jsc jest chyba za przesadnie gruby jak na tą skalę. Ostatnio kupiłem w Modeliku Sisoja w 1/400 wraz z relingami i drabinkami (laserowi cięte) i wydają się cieńsze/delikatniejsze niż te z jsc. Dlaczego Twoim zdaniem laserowe są lepsze ? Fototrawione zachowują kształ po wygięciu są chyba mniej podatne na uszkodzenia więc z tego punktu widzenia powinno się z nimi a nie laserami lepiej pracować.
Napisałem że lepiej mi się pracuje laserowymi w większych modela a fototrawki w mniejszych mi wychodzą , czasami za bardzo mi się te ręce za mocno latają. Ale nie wykluczam opcji że przejdę tylko na fototrawiony.