[R\G] MIG 29 (Fulcrum-C) skala 1:33 z WAK-u
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
[R\G] MIG 29 (Fulcrum-C) skala 1:33 z WAK-u
Witam
Bohaterem mojej nowej relacji jest popularny ostatnio ukraińskiego samolotu myśliwskiego Mig 29 w malowaniu 204. Brygady Lotnictwa Taktycznego wydany przez wydawnictwo WAK. Kilka relacji widziałem w grupach na FB, ale na forach jakoś cisza. Tak więc będzie moja
Do modelu zakupiłem "laserki" i owiewkę i zacząłem zabawę.
Na początek okładeczka:
Poskładane "klocki" laserków
I zaczynamy oklejanie:
Jak do tej pory wszystko elegancko pasuje. Mam nadzieję, że już niedługo kolejna aktualizacja z budowy.
Pozdrawiam
Bohaterem mojej nowej relacji jest popularny ostatnio ukraińskiego samolotu myśliwskiego Mig 29 w malowaniu 204. Brygady Lotnictwa Taktycznego wydany przez wydawnictwo WAK. Kilka relacji widziałem w grupach na FB, ale na forach jakoś cisza. Tak więc będzie moja
Do modelu zakupiłem "laserki" i owiewkę i zacząłem zabawę.
Na początek okładeczka:
Poskładane "klocki" laserków
I zaczynamy oklejanie:
Jak do tej pory wszystko elegancko pasuje. Mam nadzieję, że już niedługo kolejna aktualizacja z budowy.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt sie 26 2022, 21:37 przez pulpetto, łącznie zmieniany 1 raz.
Klub Modelarsko-Historyczny Sokół Radom
Re: [R] MIG 29 (Fulcrum-C) skala 1:33 z WAK-u
Extra .
Z przyjemnością obejrzę. Nie używam FB więc cieszę, że będę mógł zobaczyć ten samolocik w budowie.
Fajnie wygląda. Chyba sE go kupię. Answera już mam
Kolekcjoner kości
Z przyjemnością obejrzę. Nie używam FB więc cieszę, że będę mógł zobaczyć ten samolocik w budowie.
Fajnie wygląda. Chyba sE go kupię. Answera już mam
Kolekcjoner kości
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
qk - on naprawdę fajnie wygląda i dlatego bez kolejki wepchał się na matę
Szkielecik okleja się zgodnie z instrukcją. Jak na razie wszystko pasuje, więc zabawa jest przednia
Stan budowy na dzień dzisiejszy
Teraz czas na kabinkę
Pozdrawiam
Szkielecik okleja się zgodnie z instrukcją. Jak na razie wszystko pasuje, więc zabawa jest przednia
Stan budowy na dzień dzisiejszy
Teraz czas na kabinkę
Pozdrawiam
No spoko.
Już zamówiłem.
Łącznie z tym poprzednim 29A .
Wygląda na nieskomplikowany. Taki fajny "szybki" model kartonowy.
Temu z Answera (MM-a) polakierowałem dzisiaj arkusze Jeszcze nie zacznę bo muszę skończyć inną robótkę, ale jak tylko się z nią uporam, to tnę.
Teraz trzeba będzie jeszcze kupić Hala dla "równowagi"
Zastanawiam się czasem co się stanie z tymi moimi zbiorami kartonówek jak bym tak nieopatrznie zszedł
Już zamówiłem.
Łącznie z tym poprzednim 29A .
Wygląda na nieskomplikowany. Taki fajny "szybki" model kartonowy.
Temu z Answera (MM-a) polakierowałem dzisiaj arkusze Jeszcze nie zacznę bo muszę skończyć inną robótkę, ale jak tylko się z nią uporam, to tnę.
Teraz trzeba będzie jeszcze kupić Hala dla "równowagi"
Zastanawiam się czasem co się stanie z tymi moimi zbiorami kartonówek jak bym tak nieopatrznie zszedł
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Hejka
Żeby nie było, że się całkiem rozleniwiłem, to mały apdejcik
Kabinka skończona. Pisać więcej nie ma co , no chyba, że ktoś coś będzie chciał wiedzieć, to niech pyta. Odpowiedzieć się postaram.
Pozdrawiam
Żeby nie było, że się całkiem rozleniwiłem, to mały apdejcik
Kabinka skończona. Pisać więcej nie ma co , no chyba, że ktoś coś będzie chciał wiedzieć, to niech pyta. Odpowiedzieć się postaram.
Pozdrawiam
Ja się tylko boję, że w takim przypadku żona sprzeda je po tej cenie, co jej powiedziałem, że kupiłemgk pisze: sob maja 28 2022, 22:15 Zastanawiam się czasem co się stanie z tymi moimi zbiorami kartonówek jak bym tak nieopatrznie zszedł
No ale, że co?
Pasuje? Bez stresów?
Są na wytłoczce jakieś linie odniesienia do ramek owiewki? Czy pasujemy aż siądzie?
I mam pytanie
Do czego są te przerywane linie na segmentach z owiewką, tam gdzie dochodzi "początek" płata? To linia do której ma dojść oklejka płata? Wygląda na dość wygięty łuk
Myślę, że na pewno parę procent dorzuci, ale i tak finalnie cena będzie mocno okazyjna
Pasuje? Bez stresów?
Są na wytłoczce jakieś linie odniesienia do ramek owiewki? Czy pasujemy aż siądzie?
I mam pytanie
Do czego są te przerywane linie na segmentach z owiewką, tam gdzie dochodzi "początek" płata? To linia do której ma dojść oklejka płata? Wygląda na dość wygięty łuk
Dobre, dobre
Myślę, że na pewno parę procent dorzuci, ale i tak finalnie cena będzie mocno okazyjna
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
A ja się obawiam że odda to po prostu wszystko na makulaturęMyślę, że na pewno parę procent dorzuci, ale i tak finalnie cena będzie mocno okazyjna
qk - pasuje, stresu nie ma
Ja ogólnie podchodzę bezstresowo do klejenia, jak cos spitolę, to trudno, trzeba mieć świadomość swoich braków warsztatowych I tu właśnie mogę się odnieść do tych przerywanych linii. Wg mnie tam powinny kończyć się oklejki i niektóre jak widać tam się kończą, a niektórych nie dopasowałem, a podejrzewam, że wystarczyłoby się troszkę bardziej przyłożyć, ale leniwa łajza ze mnie czasami wyłazi... Ale przyznam, że jak sie patrzy z odległości metra to nic nie widać
Jeśli chodzi o owiewkę, to pasowałem "od przodu", bo tam jest taki "uskok" i tam przykleiłem przednia część "pasków", a później dołączyłem tylną i po odcięciu "naddatku" przykleiłem i pasowało.
Pozdrawiam
Ja ogólnie podchodzę bezstresowo do klejenia, jak cos spitolę, to trudno, trzeba mieć świadomość swoich braków warsztatowych I tu właśnie mogę się odnieść do tych przerywanych linii. Wg mnie tam powinny kończyć się oklejki i niektóre jak widać tam się kończą, a niektórych nie dopasowałem, a podejrzewam, że wystarczyłoby się troszkę bardziej przyłożyć, ale leniwa łajza ze mnie czasami wyłazi... Ale przyznam, że jak sie patrzy z odległości metra to nic nie widać
Jeśli chodzi o owiewkę, to pasowałem "od przodu", bo tam jest taki "uskok" i tam przykleiłem przednia część "pasków", a później dołączyłem tylną i po odcięciu "naddatku" przykleiłem i pasowało.
Pozdrawiam
Dlatego też zobaczyłem to dopiero na zbliżeniach osłony kabiny po uprzednim parokrotnym ich zzumowaniu (nowe słowo )
Chwała autorowi, że nie zostawił białego pola do zakrycia. W migu z Answer miejsce przyklejenia skrzydeł jest białe. Trzeba się będzie wysilić
Wysiłek ten zbilansuje się jednak z brakiem wnęk podwozia.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Co by można było latać, to by się jakiś dopał z tyłu przydał (i nie mam tu na myśli efektów pogrochówkowych). Tak więc dysze silników, wloty powietrza i osłony silników, bo przecież samych silników w modelu nima
Wszystko się ładnie poskładało, trzeba tylko zwrócić uwagę na jeden mistejk w oznaczeniach, wręga 39a ma zamienioną numeracje z wręga 39b, ale to akurat łatwo skorygować. Od siebie dodałem tylko takie tekturowe "rozpórki", które usztywniły krawędzie, żeby się nie "pozapadały" między wręgami (zapomniałem zrobić fotkę )
Szkoda gadać, czas na fotki:
Pozdrawiam
Wszystko się ładnie poskładało, trzeba tylko zwrócić uwagę na jeden mistejk w oznaczeniach, wręga 39a ma zamienioną numeracje z wręga 39b, ale to akurat łatwo skorygować. Od siebie dodałem tylko takie tekturowe "rozpórki", które usztywniły krawędzie, żeby się nie "pozapadały" między wręgami (zapomniałem zrobić fotkę )
Szkoda gadać, czas na fotki:
Pozdrawiam