[G] MiG-29 MU 9.13 (1/33 Angraf)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
[G] MiG-29 MU 9.13 (1/33 Angraf)
MiG-29 (?)
Plusy - bardzo ładna grafika i bardzo dobry karton.
Minusy - reszta
Powiedziano o nim wiele na forach. Jeśli nie wszystko. O nim i jego protoplastach z MM. Nie ma sensu się rozwodzić nad tym po raz kolejny.
To co najbardziej kłuje to dziób, wielgachne drzwi komór podwozia głównego, a najbardziej osłona kabiny. Osłona dobrze odpowiada tej wycinankowej. Niestety ta jest mało "garbata" przez co idealnie psuje sylwetkę. Mogłem w trochę innym miejscu nakleić ramki. Bardziej przesunąć się do tyłu. Może efekt byłby lepszy. Mój błąd. Można oczywiście było zrobić ją samemu, ale chciałem zbudować model wykorzystując dodatki wydawcy. Odstępstwem jest rurka Pitota, bo z Mastera.
Teraz czas na MiGi z WAK
Plusy - bardzo ładna grafika i bardzo dobry karton.
Minusy - reszta
Powiedziano o nim wiele na forach. Jeśli nie wszystko. O nim i jego protoplastach z MM. Nie ma sensu się rozwodzić nad tym po raz kolejny.
To co najbardziej kłuje to dziób, wielgachne drzwi komór podwozia głównego, a najbardziej osłona kabiny. Osłona dobrze odpowiada tej wycinankowej. Niestety ta jest mało "garbata" przez co idealnie psuje sylwetkę. Mogłem w trochę innym miejscu nakleić ramki. Bardziej przesunąć się do tyłu. Może efekt byłby lepszy. Mój błąd. Można oczywiście było zrobić ją samemu, ale chciałem zbudować model wykorzystując dodatki wydawcy. Odstępstwem jest rurka Pitota, bo z Mastera.
Teraz czas na MiGi z WAK
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Re: [G] MiG-29 MU 9.13 (1/33 Angraf)
Gratulacje ukończonego modelu! Wykonania nie trzeba komentować, jest wyśmienite. Malowanie ... faktycznie niecodzienne, twórcy kamuflażu zatrzymali się chyba w epoce MS-DOS i 4-bitowych odcieniach szarości, takie kamo ma zastosowanie chyba tylko w grach
Moje galerie i relacje - https://kartonowe-hobby.pl/galeria-i-relacje/
Mój kanał na YouTube - https://www.youtube.com/@kartonowe-hobby
Mój kanał na YouTube - https://www.youtube.com/@kartonowe-hobby
O ile kamo z czyś mi się kojarzy https://www.youtube.com/watch?v=E3RAghO ... nel=66-Bit ew. https://www.youtube.com/watch?v=v-TcD0j ... l=McMaNGOS to sylwetka mniej, niestety... Nie twoja to na szczęście wina.
Nie zabijam, nie kradnę, nie wierzę.
Było smaszno i jaszmije smukwijne
Świdrokrętnie na zegwniku wężały.
Peliczaple stały smutnocholijne,
A zbłąkinie rykoświstąkały...
GUZZISTI
Było smaszno i jaszmije smukwijne
Świdrokrętnie na zegwniku wężały.
Peliczaple stały smutnocholijne,
A zbłąkinie rykoświstąkały...
GUZZISTI
No i nie można było tak od razu, tylko trzeba sie było naprosić, żeby galerie zrobił
Piękny model, super wykonanie
Piękny model, super wykonanie
Klub Modelarsko-Historyczny Sokół Radom
No faktycznie sylwetka odstaje od oryginału. Ale reszta jak zwykle rewelacyjna, Mistrzu.
Gdyby miał Cię bardzo kłuć w oczy tą sylwetką to ja zaraz wsiadam w auto i jadę po niego. Postawię w centralnym punkcie salonu...
Gdyby miał Cię bardzo kłuć w oczy tą sylwetką to ja zaraz wsiadam w auto i jadę po niego. Postawię w centralnym punkcie salonu...
Goodshit!
Pozdr
Piotr
Pozdr
Piotr
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
- Marcin_Matejko
- x 3
Jak zwykle nic nowego czyli super.
Byś coś krzywo wkleił, było by co pisać.
Byś coś krzywo wkleił, było by co pisać.
Pozdrawiam Marek - sklejacz fabrycznych części,przeznaczonych do samodzielnego montażu.
Sterylna robota.
Gdyby ten "dziób" był mniej kanciasty to całkiem fajnie by się ten model prezentował, inne niedoskonałości kształtu ukrywa pixeloza kamuflażu a przynajmniej tak mi się wydaje
Gdyby ten "dziób" był mniej kanciasty to całkiem fajnie by się ten model prezentował, inne niedoskonałości kształtu ukrywa pixeloza kamuflażu a przynajmniej tak mi się wydaje
Dzięki.
Może nie tyle krzywo, co jakaś szparka, coś nie do końca niedopasowane, itp. itd.
ale...
Bardzo dobry kamuflaż
Tempest,
mi się wydaje, że problemem tego modelu/opracowania jest to, że dziób zaczyna "za późno" opadać. Dopiero od trzeciego segmentu od przodu. Lepię sobie teraz WAKA (tego co pulpetto, który nie chce pokazać co mu wyszło ) i tam "opadanie" dziobu zaczyna się od tylnej krawędzi kabiny. Dziób, rzecz jasna, wymagałby podziału co najmniej na 4 segmenty. Fakt.
Owiewka jest do bani, jak z f-16
W przypadku tego modelu świENta prawda jest ODWROTNA - lepiej wygląda na zdjęciach niż na żywo
Ceva,
skojarzenie GENIALNE. Ten miguś, ma się do MiGa, jak brzmienie slayer 16-bit do brzmienia Slayer'a
Tu co bądź jest krzywo
Może nie tyle krzywo, co jakaś szparka, coś nie do końca niedopasowane, itp. itd.
ale...
Tak. Pikselowe kamo kryje to z czego nie jestem zadowolony.Tempest pisze: wt sie 23 2022, 20:58 ...inne niedoskonałości kształtu ukrywa pixeloza kamuflażu a przynajmniej tak mi się wydaje
Bardzo dobry kamuflaż
Tempest,
mi się wydaje, że problemem tego modelu/opracowania jest to, że dziób zaczyna "za późno" opadać. Dopiero od trzeciego segmentu od przodu. Lepię sobie teraz WAKA (tego co pulpetto, który nie chce pokazać co mu wyszło ) i tam "opadanie" dziobu zaczyna się od tylnej krawędzi kabiny. Dziób, rzecz jasna, wymagałby podziału co najmniej na 4 segmenty. Fakt.
Owiewka jest do bani, jak z f-16
W przypadku tego modelu świENta prawda jest ODWROTNA - lepiej wygląda na zdjęciach niż na żywo
Ceva,
skojarzenie GENIALNE. Ten miguś, ma się do MiGa, jak brzmienie slayer 16-bit do brzmienia Slayer'a
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD