[R] Parowóz Pm 36-2 projekt własny 1:25
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [R] Parowóz Pm 36-2 projekt własny 1:25
Comic Sans!
Ok kalka praktycznie gotowa, brakuje tylko napisu/ tabliczki Piękna Helena - potrzebuję wymiarów gabarytowych tj długość i wysokość.
Ostatnio zmieniony pn sie 15 2022, 11:27 przez pawcio37, łącznie zmieniany 1 raz.
Bry.
Kalki klawe, ale mnie lepiej by pasowało by godła (orzełki) i pozostałe rzeczy były albo grawerowane albo wydrukowane by był efekt wypukłości tych elementów to samo dotyczy napisu Piękna Helena.
Kalki klawe, ale mnie lepiej by pasowało by godła (orzełki) i pozostałe rzeczy były albo grawerowane albo wydrukowane by był efekt wypukłości tych elementów to samo dotyczy napisu Piękna Helena.
Klint podaj mi jakiś adres email na jaki mogę przesłać plik z kalką w formacie pdf. Plik będzie z rzeczywistymi wymiarami (najlepiej sobie wydrukować i pomierzyć)i jak Ci będzie wszystko pasowało to tabliczki z godłem i napisami przerobię na 3D - do przymiarek najlepsze jest w 2D w kolorystyce jak powinno być w modelu bo tak najlepiej widać. Ja tak zawsze robię. Czekam na ten wymiar tablicy z napisem Piękna Helena a i jeszcze jedno czy ma być tylko po polsku czy też dodatkowo po angielsku.
Bry.
Dziś do pokazania ma tylko to
Jeśli chodzi o napis (Piękna Helena) napis powinien być w języku polskim wymiar tej tablicy to 9mm na 40mm.
klint60@o2.pl
Dziś do pokazania ma tylko to
Jeśli chodzi o napis (Piękna Helena) napis powinien być w języku polskim wymiar tej tablicy to 9mm na 40mm.
klint60@o2.pl
Kociołek wygląda bardzo dobrze.
- Heinrich Kosmala
- x 170
A te „narośla“ na kotle (zbieralnik pary itd.) to z czego? Szlifowana konstrukcja listkowa czy jakiś gotowiec – np. osłona czegoś tam z tworzywa?
Bry.
Henryku czy to były gotowce raczej nie trochę czasu trza poświęcić by te elementy tak wyglądały. Tu masz fotki na poparcie mych słów.
Zabrałem się też za magistrale pary (bo tak chyba się nazywa) umieściłem ją na miejscu, skończyłem zmagania z popielnikiem trochę walorki i wygląda jak wygląda.
Mam problem.. czy parowóz pomalować na czarno cały albo + zielona buda tender ect. Jeszcze jedna sprawa która mnie interesuje, mianowicie czy tender jest ten sam co w Pt31? to tyle mych dylematów. Za każdą sugestię wielkie ty.
Pozdrawiam Piotr.
Henryku czy to były gotowce raczej nie trochę czasu trza poświęcić by te elementy tak wyglądały. Tu masz fotki na poparcie mych słów.
Zabrałem się też za magistrale pary (bo tak chyba się nazywa) umieściłem ją na miejscu, skończyłem zmagania z popielnikiem trochę walorki i wygląda jak wygląda.
Mam problem.. czy parowóz pomalować na czarno cały albo + zielona buda tender ect. Jeszcze jedna sprawa która mnie interesuje, mianowicie czy tender jest ten sam co w Pt31? to tyle mych dylematów. Za każdą sugestię wielkie ty.
Pozdrawiam Piotr.
Nie, tender w Pm36, jest całkiem inną konstrukcją niż w Pu29 i Pt31.
Co do malowania, po odbudowie zawsze był oliwkowy, czy tam zielony.
Na stronie Tomiego jest zdjęcie Pm36 z 1972 roku, czyli 6 lat po odstawieniu i jest chyba czarny.
Pytanie jaki okres będzie prezentował twoj model.
Co do malowania, po odbudowie zawsze był oliwkowy, czy tam zielony.
Na stronie Tomiego jest zdjęcie Pm36 z 1972 roku, czyli 6 lat po odstawieniu i jest chyba czarny.
Pytanie jaki okres będzie prezentował twoj model.