I jeszcze jeden nowy Modelik.
Nabrzeże portowe z początku XX wieku. Skala 1/400. Projekt Michała Glocka.
Przedstawia przykładowe nabrzeże, takie jakie drzewiej bywało, a więc nie żadne konkretne.
Projekt prosty. Nic nie stoi na przeszkodzie by bardziej ambitni sami sobie zagęścili elementami wg własnej koncepcji.
Wody nie ma w wycinance.
Wg mnie bardzo dobry na początek ewentualnej przygody z dioramkami, albo choćby jako podstawka do prezentacji czterysetek.
i z przykładowo przyłożonymi okręcikami:
[G] Nabrzeże portowe (Modelik 1/400)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
[G] Nabrzeże portowe (Modelik 1/400)
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Re: [G] Nabrzeże portowe (Modelik 1/400)
Kocha pracę fizyczną
A tu ... port w skali 1:250. Pewnie wielu forumowiczów zna te zdjęcia ale jeśli ktoś nie buszuje po wielu forach i ich jeszcze nie widział to wydaje mi się że gdy je zobaczy po raz pierwszy to się ... zachwyci
Szkoda, że diorama składa się z 3 części i widać łączenia poszczególnych segmentów i to w miejscu najbardziej widocznym czyli na tafli wody.
EDIT: Teraz dopiero zajarzyłem żeś to Pan chyba własnoręcznie posklejał. Woda świetnie wygląda więc wskazane byłoby wyspowiadanie się z czego, jak i czym
A modelik z Modelika ... jak zwykle bez śladów eksploatacyjnych te budynki i nabrzeża są wydrukowane. Trochę to zbyt cukierkowo/plastikowo wygląda.
Szkoda, że diorama składa się z 3 części i widać łączenia poszczególnych segmentów i to w miejscu najbardziej widocznym czyli na tafli wody.
EDIT: Teraz dopiero zajarzyłem żeś to Pan chyba własnoręcznie posklejał. Woda świetnie wygląda więc wskazane byłoby wyspowiadanie się z czego, jak i czym
A modelik z Modelika ... jak zwykle bez śladów eksploatacyjnych te budynki i nabrzeża są wydrukowane. Trochę to zbyt cukierkowo/plastikowo wygląda.
O wodzie wspominałem przy modeliku Jermaka.
Wykonanie proste jak budowa cepa. A fajnie wyszła.
Pomalowana aerografem tektura piwna:
takimi kolorami:
Dark Sea Grey jako baza.
I na to dwie warstwy Water effect Vallejo.
Do "gładkiej" wody basenu portowego w 400 wystarczy wg mnie.
To taki modelik demonstracyjny. To co w "zeszycie". Stąd nie osadzałem modeli w wodzie. Naprawdę można pocudować i zrobić coś fajnego. Jak by ktoś chciał.
Masz rację. Z ciekawszą teksturą wyglądałby zdecydowanie lepiej.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD