[R/G] MiG-29 Fulcrum-C (WAK 1/33)
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: [R] MiG-29 Fulcrum-C (WAK 1/33)
O, tu się nawet da zgadnąć, co to za rakiety.
Jeszcze jakbyś użył żywicznych. I jeszcze żywiczne lub blaszane dysze silników, ale to już większa ingerencja. I jeszcze pomalować to, by nie odstawało...
Jeszcze jakbyś użył żywicznych. I jeszcze żywiczne lub blaszane dysze silników, ale to już większa ingerencja. I jeszcze pomalować to, by nie odstawało...
A pomiędzy to co wymieniłeś jeszcze wstawić Trumpetera
Mogę się tylko domyślać, że moje poczynania mogą się wydawać, co poniektórym, nieracjonalne. Ale po prostu lubię takie proste modele.
Takie niemedalowe. Relaksuję się przy ich budowie i miło spędzam czas. Zależnie od punktu widzenia można powiedzieć, że to strata czasu. Tyle, że to zależy od tegoż punktu właśnie
Już zastosowanie żywicznych kół wymagało przełamania .
To jest kartonówka. Model kartonowy. Model o niewielkim poziomie skomplikowania. Lubię sE takiego zrobić w miarę ładnie i cieszyć się, że fajnie wygląda. Przez 5 minut , bo później przestaje budzić emocje.
Metalowe/żywiczne dysze wg mnie to nawet do AH nie będą pasować. Karton to karton. Choć oczywiście zależy to od przyjętej koncepcji. A tu nie ma żadnych ograniczeń. Pełna wolność. Ostatnia oaza wolności , można by rzec
Nie mam żadnych zdjęć do pokazania. Obrabiałem dziś żywiczne koła, zacząłem drugiego WAKA i wybierałem DUŻY okręt do budowy, bo dobrze mieć coś w zanadrzu . Więc post "na sucho"
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Ktoś się spodziewał MiG-a ?
MiG jest bowiem niemal pozbawiony detali. A czasem mam ochotę coś małego pokleić z dużą ilością malutkich części.
Zakładałem, że pociągnę trzy proste modele Migów, ale nie wytrzymałem i zrobiłem sE tygodniowy przerywnik na główne zęby HMS Onslow.
Jutro przystąpię do kończenia MiG-a. Są jeszcze TRZY DNI WOLNE. Więc powinienem skończyć.
A tymczasem, dla zmyłki:
Jak to mówią, wesołych świąt
MiG jest bowiem niemal pozbawiony detali. A czasem mam ochotę coś małego pokleić z dużą ilością malutkich części.
Zakładałem, że pociągnę trzy proste modele Migów, ale nie wytrzymałem i zrobiłem sE tygodniowy przerywnik na główne zęby HMS Onslow.
Jutro przystąpię do kończenia MiG-a. Są jeszcze TRZY DNI WOLNE. Więc powinienem skończyć.
A tymczasem, dla zmyłki:
Jak to mówią, wesołych świąt
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Aż się chce zakrzyknąć OGNIA!
Jak zwykle nie załapałem się na "długi łikend". No ale się do tego już przyzwyczaiłem.gk pisze:Są jeszcze TRZY DNI WOLNE.
Niestety przedwcześnie się cieszyłem. Nic nie idzie taj jak sE planowałem. Wniosek: nie planować
Dalej wszystko w proszku.
Ale dam znak życia:
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Koniec.
Nie można powiedzieć, że jest bogaty w detal, ale jest bardzo ładny. Wg mnie.
Ma kształt Mig-a.
Dobrze opracowany. Generalnie na duży plus. Dla mnie, drukowanie rakiet i goleni podwozia na cienkim papierze jest słabym rozwiązaniem. Wolę normalny karton, ale to taka fanaberia.
Wspomnę jedynie, że jest dużo rysunków montażowych, i dobrze. Nie mogę jednak zrozumieć braku planu generalnego/złożeniowego. I to nie tylko w tym wydaniu. Co to za moda? Plan w trzech rzutach powinien być obowiązkowy, pod karą grzywny.
I zdjęcia:
Nie można powiedzieć, że jest bogaty w detal, ale jest bardzo ładny. Wg mnie.
Ma kształt Mig-a.
Dobrze opracowany. Generalnie na duży plus. Dla mnie, drukowanie rakiet i goleni podwozia na cienkim papierze jest słabym rozwiązaniem. Wolę normalny karton, ale to taka fanaberia.
Wspomnę jedynie, że jest dużo rysunków montażowych, i dobrze. Nie mogę jednak zrozumieć braku planu generalnego/złożeniowego. I to nie tylko w tym wydaniu. Co to za moda? Plan w trzech rzutach powinien być obowiązkowy, pod karą grzywny.
I zdjęcia:
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Re: [R/G] MiG-29 Fulcrum-C (WAK 1/33)
Tylko jedno można rzec:
PIĘKNY !!!
PIĘKNY !!!
Klub Modelarsko-Historyczny Sokół Radom
Re: [R/G] MiG-29 Fulcrum-C (WAK 1/33)
Pięknie sklejony duży piksel