[R] Fiński ŁaGG-3 35 seria, na bazie MPModel
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [R] Fiński ŁaGG-3 35 seria, na bazie MPModel
Trochę krzywa, może nie super precyzyjna, ale własna, uff... Strasznie to malusieńkie jak dla mnie. Oglądając bez szkieł jest OK. Do kabiny wchodzi powoli życie
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony czw kwie 20 2023, 18:11 przez jacob, łącznie zmieniany 1 raz.
Następny model proponuję wykonać w skali 1:16, sam się nad tym kiedyś zastanawiałem.jacob pisze:Strasznie to malusieńkie...
Bardzo dobrze wygląda. Czy cyferblaty to wydruk z wycinanki ? Takie troszkę rozmyte mi się wydają.jacob pisze:może nie super precyzyjna, ale własna, uff...
Czy planujesz tego życia w kabinie więcej i wykonasz także figurkę pilota ?jacob pisze:Do kabiny wchodzi powoli życie
Hej Tempest
1:16 = większe = więcej elementów = więcej detali = więcej czasu na wykonanie = potrzebna lepsza dokumentacja = za mało miejsca w mieszkaniu = no way. Cyferblaty w wycinance wcale nie oferują lepszej rozdzielczości. Te wydrukowałem z innych obrazków oferujących lepszą niby jakość, ale mało tam co widać - prawda. W każdym razie nie martwi mnie to, pod pleksi i tak to się rozmyje. Pilota nie przewiduję .
1:16 = większe = więcej elementów = więcej detali = więcej czasu na wykonanie = potrzebna lepsza dokumentacja = za mało miejsca w mieszkaniu = no way. Cyferblaty w wycinance wcale nie oferują lepszej rozdzielczości. Te wydrukowałem z innych obrazków oferujących lepszą niby jakość, ale mało tam co widać - prawda. W każdym razie nie martwi mnie to, pod pleksi i tak to się rozmyje. Pilota nie przewiduję .
Trochę wolnego, zaciskam zęby i robię kraniki, dźwigienki, pokrętła, rakietnice, i inne. Kabina to dla mnie strefa sporego dyskomfortu w 1/33, wychodzi zawsze nie tak jakbym chciał. Zazwyczaj wynika to z faktu, że wykonywane przeze mnie elementy powinny być o jakieś 20% mniejsze, ale niestety tutaj kończy mi rozdzielczość palców, wzroku, techniki itd.
Sterburta zrobiona, gdybym potrafił robić te szpeje mniejsze, nie byłoby tak naćkane (w kabinie LaGG'a było luźniej oczywiście).
Miłego tygodnia!
Sterburta zrobiona, gdybym potrafił robić te szpeje mniejsze, nie byłoby tak naćkane (w kabinie LaGG'a było luźniej oczywiście).
Miłego tygodnia!
Ostatnio zmieniony czw kwie 20 2023, 18:13 przez jacob, łącznie zmieniany 1 raz.
Na chwilkę wylazłem z kabiny i dla odmiany zabrałem się za kolektory spalin. Do LaGG'a planowałem zaadaptować żywiczny zestaw oryginalnie przeznaczony do MiGa-3.
Wprost tych wydechów nie mogłem jednak zapakować na swój samolot, bo w przypadku silnika od LaGG'a ten ma inny układ rur wylotowych z silnika. Musiałem zatem gotowe kolektory pokroić i poprzerabiać. Dorobiłem im także linię spawu, której nie było odwzorowanej w żywicy.
Tutaj wytwór po piskach i brudzeniach.
I gotowe, zainstalowane w modelu.
Pozdrawiam!
Wprost tych wydechów nie mogłem jednak zapakować na swój samolot, bo w przypadku silnika od LaGG'a ten ma inny układ rur wylotowych z silnika. Musiałem zatem gotowe kolektory pokroić i poprzerabiać. Dorobiłem im także linię spawu, której nie było odwzorowanej w żywicy.
Tutaj wytwór po piskach i brudzeniach.
I gotowe, zainstalowane w modelu.
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony czw kwie 20 2023, 18:16 przez jacob, łącznie zmieniany 1 raz.
Ładnie, tu nie ma miętkiej gry.
Pozdrawiam Marek - sklejacz fabrycznych części,przeznaczonych do samodzielnego montażu.
Ostatnio zmieniony czw kwie 20 2023, 18:18 przez jacob, łącznie zmieniany 1 raz.
Życzyłbym sobie takiej umiejętności naćkania i wzroku. Wychodzi rewelacyjnie i dlatego mam nadzieję, że nie masz zamiaru zamykać kabiny.