Silniki do modeli kartonowych i plastikowych
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Re: Silniki do modeli kartonowych i plastikowych
Kliment czy przez facebooka też coś sprzedajesz czy to ktoś inny? https://www.facebook.com/groups/3741616 ... 9328850660
P&W R1830 . Można powiedzieć że skończony. Brakuje na obrazkach przewodów elektrycznych zasilających świece, ale silnik będzie drukowany prawdopodobnie bez nich, z uwagi na ich delikatną naturę ( kable do samodzielnego uzupełnienia przez modelarza). Ostatni obrazek pokazuje sposób podziału wydruków.
-
- x 102
Z tym silnikiem R-1820 to taka drobna uwaga. Model 3D to prawdopodobnie jest wersja R-1820-52 a do FM-2 był stosowany silnik R-1820-56 i miał on inne cylindry. Warto by to dodatkowe oznaczenie dodawać bo potem mogą być niepotrzebne pretensje od kupujących.
Mateusz Skałecki- Silnik 3d to późna wersja tego silnika raczej 1820 - 97 niż 56 ;)
-
- x 102
Dlatego napisałem prawdopodobnie, bo jak robię FM-2 to sobie sprawdziłem, a co do innych typów to nie jestem ekspertem, wiem jednak że do FM-2 to nie jest właściwy silnik.
No z Helldiverem też się rozpędziłeś trochę. Tam bym silnik Wright R-2600, który to był rozwinieciem R-1820,ale była to podwójna gwiazda 14 cylindrowa (2x7) a nie pojedyncza 9-cio cylindrowa. Czyli zupełnie co innego. Innych modeli samolotów nie sprawdzałem ale Helldiver od razu mi się skojarzył z podwójną gwiazdą 14 cylindrową. Uważał bym z przytaczaniem modeli samolotów napędzanych danym silnikiem. Lepiej sprawdzić niż podawać coś niezgodnego z rzeczywistością, szczególnie gdy się deklaruje chęć sprzedaży wyrobu.
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD