[R] ORP MEWA 623 1:100
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
-
- x 266
[R] ORP MEWA 623 1:100
Witam
Dawno temu ulepiłem kadłub do ORP Mewa . Model ma być podobny do wyglądu po modernizacji w 1999 r. W Modelarzu 2/2015 ukazały się plany - wygląd z 1966. oraz GPM wydał wycinankę z tego samego okresu .Po analizie planów doszedłem do wniosku że zrobię kadłub na ich podstawie a resztę będe kombinował na podstawie fotek z internetu .Może uda się ulepić coś podobnego ORP Mewa . Na początek kilka fotek jak zaczynałem lepienie
Do następnego spotkania
Sławek
Dawno temu ulepiłem kadłub do ORP Mewa . Model ma być podobny do wyglądu po modernizacji w 1999 r. W Modelarzu 2/2015 ukazały się plany - wygląd z 1966. oraz GPM wydał wycinankę z tego samego okresu .Po analizie planów doszedłem do wniosku że zrobię kadłub na ich podstawie a resztę będe kombinował na podstawie fotek z internetu .Może uda się ulepić coś podobnego ORP Mewa . Na początek kilka fotek jak zaczynałem lepienie
Do następnego spotkania
Sławek
-
- x 266
Re: [R] ORP MEWA 623 1:100
Witam
Dalsze lepienie
do następnego spotkania
Sławek
Dalsze lepienie
do następnego spotkania
Sławek
-
- x 266
Witam
Pogoda sprzyja lepieniu (pada deszcz) to przybywa drobiazgów .
do następnego spotkania Sławek
Pogoda sprzyja lepieniu (pada deszcz) to przybywa drobiazgów .
do następnego spotkania Sławek
-
- x 266
Witam
Było trochę czasu to elementów przybywa
Do następnego spotkania
Sławek
Było trochę czasu to elementów przybywa
Do następnego spotkania
Sławek
Z czego wykonałeś liny nawinięte na bęben ? Czy to jakaś nitka czy też metalowa plecionka ?
A relingi trzeba by trochę naprostować choć nie wiem czy to jest jeszcze możliwe.
I znowu zbudujesz piękny model w czasie, który ja poświęciłem na przeglądanie plastikowych nowości z czego nic mądrego nie wynikło oprócz tego, że kilka pudełek przybyło.
Czas udać się do jakiegoś terapeuty
A relingi trzeba by trochę naprostować choć nie wiem czy to jest jeszcze możliwe.
I znowu zbudujesz piękny model w czasie, który ja poświęciłem na przeglądanie plastikowych nowości z czego nic mądrego nie wynikło oprócz tego, że kilka pudełek przybyło.
Czas udać się do jakiegoś terapeuty
-
- x 266
Kiedyś sam kręciłem liny do żaglowców o różnej grubości i kolorze , trochę zostało więc ponawiałem
-
- x 266
Witam
Trochę drobnicy zrobione . Jakieś butle (chyba na tlen), pływaki trału już zamontowane na swoim miejscu
do następnego spotkania
Sławek
Trochę drobnicy zrobione . Jakieś butle (chyba na tlen), pływaki trału już zamontowane na swoim miejscu
do następnego spotkania
Sławek
-
- x 266
Witam
Przybywają drobiazgi i zaczyna to przypominać ORP MEWA 623 (mam taką nadzieje)
Do następnego spotkania
Sławek
Przybywają drobiazgi i zaczyna to przypominać ORP MEWA 623 (mam taką nadzieje)
Do następnego spotkania
Sławek
Ostatnio zmieniony czw mar 02 2023, 15:54 przez sławomir kromer, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- x 266
Witam
To co ulepiłem zamontowałem na swoim miejscu - trochę jeszcze podmalowac i powinno byc dobrze
do następnego spotkania
Sławek
To co ulepiłem zamontowałem na swoim miejscu - trochę jeszcze podmalowac i powinno byc dobrze
do następnego spotkania
Sławek
1. Forum ostatnimi czasy bardzo wolno chodzi (pada hosting? spamują boty?).
2. Duża ilość zdjęć na stronie sprawia że ich załadowanie wszystkich też trochę trwa.
U mnie 15 sekund po otwarciu tematu też nie było żadnych zdjęć, ale po kilku minutach już się załadowały. Także... cierpliwości.