Witam.
Przedstawiam model Panzer I. Model bardzo dobrze opracowany i bardzo dobrze się go sklejało. Gąsienice są wycinane laserowo. Co się miało otwierać to się otwiera. Lakierowany na mat.
[G] PzKpfw I Ausf. A 1:25 Orlik
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [G] PzKpfw I Ausf. A 1:25 Orlik
Całkiem nieźle sklejony. Zaskakująco dobrze zdetalizowany, w sensie dokładności opracowania. Znawca ze mnie żaden, ale coś ostatnio dłubię przy tym pojeździe w większej skali.
Przydałoby się go jednak dokończyć.
Jakieś minimalne brudzenie, filtr, wash, co by przełamać tą żółtaczkę, lekko go wyblaknąć.
Lufy minimum do przemalowania, a najlepiej do wymiany na toczone. To samo antena, bo ten drucik wygląda słabo.
Zerknij w sklepie Piterpanzera, kupowałem anteny 2m, czy 1,4m są to nie wiem.
I koło napinające, bandaż gumowy nie pomalowany na czarno, ale to będzie teraz trudno. A nie jest to raczej jakieś późniejsze koło, co chyba w B było, gdzie zamiast bandaża, były dwie metalowe obręcze.
Przydałoby się go jednak dokończyć.
Jakieś minimalne brudzenie, filtr, wash, co by przełamać tą żółtaczkę, lekko go wyblaknąć.
Lufy minimum do przemalowania, a najlepiej do wymiany na toczone. To samo antena, bo ten drucik wygląda słabo.
Zerknij w sklepie Piterpanzera, kupowałem anteny 2m, czy 1,4m są to nie wiem.
I koło napinające, bandaż gumowy nie pomalowany na czarno, ale to będzie teraz trudno. A nie jest to raczej jakieś późniejsze koło, co chyba w B było, gdzie zamiast bandaża, były dwie metalowe obręcze.
Re: [G] PzKpfw I Ausf. A 1:25 Orlik
Sicore z Twojego komentarza wynika że trzeba by ten model zrobić od nowa.
Nie zamierzam nic więcej grzebać przy tym bo tylko bym zepsuł. Model jest skończony.
Zrobiłem to co było w wycinance - standard.
Jedyne zmiany to gąsienice, osłony wydechów i "żarówki" w lampach.
Nie zamierzam nic więcej grzebać przy tym bo tylko bym zepsuł. Model jest skończony.
Zrobiłem to co było w wycinance - standard.
Jedyne zmiany to gąsienice, osłony wydechów i "żarówki" w lampach.