[R]Parowóz BR52 Kriegslokomotive od podstaw (1:25)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
-
- x 102
Re: [R]Parowóz BR52 Kriegslokomotive od podstaw (1:25)
To chyba mój pierwszy wpis, ale zawsze tu zaglądam. Mam takie samo zadnie co Jakob. Mała skala to dużo roboty. Oczywiście podoba mi się bardzo twoja praca.
Spoko, takich jest wiecej, ale zapewne jak ja, robia to w milczeniu. Na kartonowych sie nie znam, na kolejnictwie tez nie, wiec lepiej siedziec cicho i obserwowac.
Jarek M
- Heinrich Kosmala
- x 170
Zaglądają i to jak!
Ja ograniczam się do dawania kciuka w górę – inaczej (pisanie o oczywistej oczywistości) byłoby tylko nabijaniem licznika…
Ja ograniczam się do dawania kciuka w górę – inaczej (pisanie o oczywistej oczywistości) byłoby tylko nabijaniem licznika…
Jacob na bank chce skończyć krokodyla tylko ciężko o rzetelne materiały a jak wiesz lub nie ja nie idę po łebkach przy projektach. Pisałem nawet do KWB ale bez odzewu. Chyba trzeba będzie na bezczela jechać he he. Bo lok co prawda nie na parę ale lubię nietypowe projekty.
piękna robota, ja mam w planach jako kolejny, wydawnictwo MODELIK, nie wiem czy nie skaczę na głęboką wodę ale do odważnych świat należy
Witajcie
Dawno Mnie tu nie było no i trzeba uzupełnić wątek o nowe foty z placu budowy
Koła ustawione i przymiarki cięgien i wieszaków wraz z klockami hamulcowymi.
zrobiłem przednie lemiesze i podest pod dymnicą. Zdecydowałem się jednak na wykonanie większego modułu i padło na silniki.
Ukręciłem sobie bat na plecy i postanowiłem za namową kilku osobników upiększyć silniki podziałem na blachy i nitowanie. Składowe silników w większości gotowe. Postanowiłem tez wykonać silniki częściowo bez otulin i osłon tak aby dodać lepszego efektu wizualnego całości. Wyszło jak wyszło oceńcie sami
Pora na preshading i docelowe malowanie
--
Dawno Mnie tu nie było no i trzeba uzupełnić wątek o nowe foty z placu budowy
Koła ustawione i przymiarki cięgien i wieszaków wraz z klockami hamulcowymi.
zrobiłem przednie lemiesze i podest pod dymnicą. Zdecydowałem się jednak na wykonanie większego modułu i padło na silniki.
Ukręciłem sobie bat na plecy i postanowiłem za namową kilku osobników upiększyć silniki podziałem na blachy i nitowanie. Składowe silników w większości gotowe. Postanowiłem tez wykonać silniki częściowo bez otulin i osłon tak aby dodać lepszego efektu wizualnego całości. Wyszło jak wyszło oceńcie sami
Pora na preshading i docelowe malowanie
--
Bry.
No nie wiem co napisać BAJER.
Pozdrawiam Piotr.
No nie wiem co napisać BAJER.
Pozdrawiam Piotr.