Teraz będę musiał dorabiać takie niektóre elementy które gdzieś mi umknęły po drodze jak ten kuterek właśnie; myślę obecnie nad techniką jaką wykonać szalupy wiosłowe.
[Relacja] BISMARCK w skali 1:100 / Rekonstrukcja legendy
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Re: [Relacja] BISMARCK w skali 1:100 / Rekonstrukcja legendy
- Szydercza Gała
- x 169
No tam wartałoby żeby byo widać żebrowanie od wewnątrz iklepki na zewnatrz. Zależy ile tego jest i ile rodzajów. Jeżeli dużo tego samego mógłbyś sobie zrobić kopyto, kadłuby vacu, a potem do srodka i na zewnatrz klepki i takie tam. Zrobić jeden i do kopiowania w żywicy. Gorzej jak jest ich 10 i każda inna, wtedy dupa
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
Dzięki Michał za sugestie ale jak zwykle zrobiłem po swojemu. Poniżej wszystkie etapy powstawania szalup.
Alleluja.
To jakiś wosk, czy co?
To jakiś wosk, czy co?
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
uporządkowałeś zdjęcia w kolejności
Teraz rozumiem. Chyba. Czyli ta górna płaszczyzna z otworami to element tymczasowy, potem usunięty. I styrodur wyciągnięty.
Najciekawsze jest dla mnie zawsze "jak to jest zrobione". Super.
A ostateczny efekt...
Teraz rozumiem. Chyba. Czyli ta górna płaszczyzna z otworami to element tymczasowy, potem usunięty. I styrodur wyciągnięty.
Najciekawsze jest dla mnie zawsze "jak to jest zrobione". Super.
A ostateczny efekt...
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Zabrałem się w końcu za malowanie i wykańczanie ukończonych ponad miesiąc temu najniższych poziomów nadbudówek. Na pierwszy ogień poszła rufowa i tym samym jest to zakończony ostatni element całej rufowej superstruktury.
Oczywiście w pośpiechu zapomniałem zamocować lewo burtową katapultę. Ta akurat jest w pozycji schowanej, druga prawo burtowa będzie w pozycji wysuniętej ale jej mocowanie zostawiam aż do czasu ostatecznego montażu wszystkiego w całość