Tempest pisze: śr sie 16 2023, 21:12 Fajne modeliki, choć te niebieskie szybki lepiej by wyglądały gdyby były szare co wydawcy należałoby zasugerować.
Info poszło do odpowiednich osób. Ciekawe czy coś się zmieni
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Tempest pisze: śr sie 16 2023, 21:12 Fajne modeliki, choć te niebieskie szybki lepiej by wyglądały gdyby były szare co wydawcy należałoby zasugerować.
A ja potraktowałem to dosłownie i sam sobie zadośćuczyniłem przez dwa ostatnie dni męcząc wątrobę napojami na bazie chmielu upędzonymi, echh ... głupota nie boli, wątroba podobno teżFlaszka jest alegorią
I to jest właśnie to nad czym ubolewam, w naszym modelarstwie..... Jak coś nie jest repliką, nie ma dokumentacji, odbiega od oryginału ....... to już się to tłamsi. To ma być dla nas zabawa i relaks. Oczywiście znajdą się tacy, co bez powyższego nie bedą uznawać modelarstwa. Dorzucę tylko, że raz swego czasu miałem okazję brać udział w konkursie, gdzie jeden z oceniających sędziów zapowiedział z góry, że modele zbudowane "z wycinanek, z internetu" są od razu u niego skreślone. Jako podstawę uznał, że model powinien być wydany w formie wycinanki przez wydawnictwo jako "papier" a nie plik cyfrowy...... i co wtedy??dr Manfred pisze: ndz sie 20 2023, 13:37 Bardzo fajny ten Maluch z silnikiem Lotusa. Ciekawy pomysł i świetne wykonanie. Tylko, czy taki pojazd naprawdę istniał? Czy jest na to dokumentacja? Na niejednym forum plastikowym byłaby już o to ostra burza…
Pomysł na wojownika nija i ronina już mam, muszę jednak wcześniej podszkolić się w malarstwie krajobrazowym i ogrodnictwie kartonowymKarol1985 pisze:...czekam na kontynuację tematu.
Już raz dałem radę i przez 11 lat nie paliłem ale kilka lat temu nastąpiło zaćmienie umysłu i około 500 PLN miesięcznie idzie z dymem. Ile by za to modeli było można by powiedzieć ale po ostatnich zakupach nie mam już gdzie tych pudeł upychać więc zacznę chyba odkładać na e-meryturę.gk pisze:Dasz radę.