[R/G] Curtiss H-75 razy dwa (2 x Answer 1/33)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [R/G] Curtiss H-75 razy dwa (2 x Answer 1/33)
Mistrzu !
Czas na napisanie książki pt." Jak sklejać a nie lepić modeli papierzanych".
pozdrawiam Krzysztof
Czas na napisanie książki pt." Jak sklejać a nie lepić modeli papierzanych".
pozdrawiam Krzysztof
Tak. Są dość mocne. Jakby mechanicy sypali tam okruchy dla gołębi
Niemniej model polakierowany, a tym samym skończony . Nic więcej nie robię. Poza gablotką w celu ochrony przed kurzem.
Eee, już jest dużo zdjęć Plenery to nie moja działka. Wystarczy.Tempest pisze: czw paź 26 2023, 15:35 Czy jakaś galeria będzie ? Zima idzie, może jeszcze w plenerze się uda ?
Lecę z kolejnym tematem
kl43,
ksiONżki to zostawmy pisarzom.
Wszystko co wykorzystałem przy budowie zaczerpnąłem z forum.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Chyba muszę pogadać z adminem aby dał Ci kwartalnego bana, choć mam przeczucie, iż masz większe z nim znajomości niż ja aczkolwiek mogę się mylićGK pisze:Eee, już jest dużo zdjęć Plenery to nie moja działka. Wystarczy.
Więc na koniec przydałaby się galeria z kilkoma miniaturkami linkującymi do większych zdjęć.
Da się to bez problemów zrobić tylko trzeba się troszeczkę namęczyć.
Słowo "namęczyć" budzi mój poważny i uzasadniony niepokójTempest pisze: pt paź 27 2023, 1:24 Da się to bez problemów zrobić tylko trzeba się troszeczkę namęczyć.
Ale że nowe zdjęcia tego samego? Czy miniaturki tego co jest?
A jak się nie ma nic nowego do pokazania?
No chyba, że jak zrobię podstawki. To sE skrytykujesz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Jako, że "cud nad instrybutorem" zaczyna się kończyć, zrobiłem dwie duże bańki na benzynę, żeby przyjanuszyć parę groszy na litrze, zanim wójt urealni ceny:
Co poniektórym opowiadałem, że rzucam samoloty. I na moment opowiadania pozostawało to aktualne. Zdecydowałem się jednak dokończyć takiego co kiedyś mu wyciąłem wręgę
Co poniektórym opowiadałem, że rzucam samoloty. I na moment opowiadania pozostawało to aktualne. Zdecydowałem się jednak dokończyć takiego co kiedyś mu wyciąłem wręgę
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Wygląda mi to na coś japońskiego...
Hien czy inne ustrojstwo?
Hien czy inne ustrojstwo?
Ki-100 GPM-u, czyli prawie Hien
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Widać, że listki kleił Mistrzunio. Ale projektant mistrzostwem nie błysnął. Duże braki w centralnym punkcie tego z prawej. Coś jakbyś tam uzupełniał ale tak jakoś nie do końca. Tak zostanie ?
Jarek, jest dokładnie odwrotnie . Listki kleił sklejacz. Projektant (Łukasz Fuczek, autor licznych modeli, znany m.in. z Hawka i Mohawka ) narysował bardzo dobrze. Sklejacz mógł je lepiej wyciąć i jeszcze parę rzeczy zrobić inaczej. Brak w centralnym punkcie to otwór jakieś 0,3 mm średnicy. Nie jest to dużo. Tak zostanie, ale nie do końcajhradca pisze: ndz paź 29 2023, 18:57 Widać, że listki kleił Mistrzunio. Ale projektant mistrzostwem nie błysnął. Duże braki w centralnym punkcie tego z prawej. Coś jakbyś tam uzupełniał ale tak jakoś nie do końca. Tak zostanie ?
A tymczasem u Curtissa - podstawko-gablotka siEM robi. Na razie fuknięta lekko surfacerem.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
No ale jak to? Ty coś źle wyciąłeś ? Brak jest powiększony zdjęciem ale wygląda jakby listki były za krótkie. Musiałaby się zmniejszyć krzywizna żeby się to zeszło a to oznaczałoby chyba konieczność zwężenia listków np. przez całkowite odcięcie linii.