[R/G] Curtiss H-75 razy dwa (2 x Answer 1/33)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [R/G] Curtiss H-75 razy dwa (2 x Answer 1/33)
Formatki z pleksi dotarły. Poklejone. Wyschnięte.
W związku z powyższym, na ostateczny koniec niniejszej przygody, samolociki spoczęły w kurzochronach
Amen.
W związku z powyższym, na ostateczny koniec niniejszej przygody, samolociki spoczęły w kurzochronach
Amen.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
skąd masz plexi i ile strachu kosztowało?
Plexi - tradycyjnie ze sklepu
Link informacyjny, nie stanowi reklamy
https://taniareklama.pl/pl/p/PLEXI-Bezb ... Wymiar/841
Wybierasz bezbarwność, grubość, wpisujesz wymiary, brak szlifowania krawędzi (oszlifowane są ładne, ale gorzej się wg mnie klei, a są dwa razy droższe), zamawiasz, niestety płacisz i na drugi dzień masz w domu
Na dwa Hawki wyszło koło stówki bez kosztu wysyłki
Link informacyjny, nie stanowi reklamy
https://taniareklama.pl/pl/p/PLEXI-Bezb ... Wymiar/841
Wybierasz bezbarwność, grubość, wpisujesz wymiary, brak szlifowania krawędzi (oszlifowane są ładne, ale gorzej się wg mnie klei, a są dwa razy droższe), zamawiasz, niestety płacisz i na drugi dzień masz w domu
Na dwa Hawki wyszło koło stówki bez kosztu wysyłki
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
sękiu wery macz
ale przesyłka 29 pln?
ale przesyłka 29 pln?
Nieco boli. Ale to dość specyficzny towar i solidnie pakowany. To cena za kuriera.
Jak się wyrobisz z rozmiarami żeby wlazło do skrytki paczkomatu to można wybrać paczkomat. Opcje wyboru pojawiają się dopiero podczas procesu zamawiania. Wtedy koszt przesyłki jest przez pół
No ale jak chcesz oszklić te wielgachne samoloty to zostaje kurier
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Gdybyś był jakimś frajdolarzem albo każdą swoją relację kończył dosyć popularnym tekstem "wiem że jest krzywo i upaprane klejem ale mnie się podoba" to bym nic nie napisał.
Jesteś jednak Mistrzem!, Guru!, Midasem i czego byś się nie tknął to w złoto zamieniasz.
Sam podniosłeś tak wysoko poprzeczkę że lud oczekuje od Ciebie perfekcji we wszystkim i każde odstępstwo od ideału dopuszczalne
i tolerowane u zwykłych modelarskich wyrobników u Ciebie wali po oczach
Do czego zmierzam? Do tej nieszczęsnej podstawki a dokładniej do tej drewnianej, niespasowanej ramki.
Jak otwieram stronę z tym zdjęciem to aż mi się antywirus włącza
Musiałem to z siebie wyrzucić. Już trzy dni nie śpię bo zbierałem się na odwagę
Jesteś jednak Mistrzem!, Guru!, Midasem i czego byś się nie tknął to w złoto zamieniasz.
Sam podniosłeś tak wysoko poprzeczkę że lud oczekuje od Ciebie perfekcji we wszystkim i każde odstępstwo od ideału dopuszczalne
i tolerowane u zwykłych modelarskich wyrobników u Ciebie wali po oczach
Do czego zmierzam? Do tej nieszczęsnej podstawki a dokładniej do tej drewnianej, niespasowanej ramki.
Jak otwieram stronę z tym zdjęciem to aż mi się antywirus włącza
Musiałem to z siebie wyrzucić. Już trzy dni nie śpię bo zbierałem się na odwagę
Stary, pewnie o to chodziło ! Kontrast pomiędzy bijącym po oczach niespasowaniem ramek gablotek a superprecyzyjnym spasowaniem modeli ma podbijać efekt wykonawczy curtissów. No bo chyba nie ma wątpliwości, że Grzegorz umie przyciąć elementy podstawki .
Żartownisie.
Podstawki są zrobione na odwal się. Fakty są bolesne. Nie umiem równo uciąć listewki
Muszę chyba kupić pilarkę stołową
Ale nie martwi mnie to. Podstawka ma głównie funkcję użytkową. Choć czuję się zawstydzony
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Trzeba było przed przyklejeniem podstawki do ramek (a może jednak nie są przyklejone i jest jeszcze nadzieja?) popatrzeć i wybrać aby z przodu prezentowała się ramka z mniejszą szparą bo tak patrząc na te ostatnie zdjęcia to z tyłu chyba lepiej to wygląda niż z przodu.
To ma sens.jhradca pisze: ndz lis 12 2023, 14:24 Stary, pewnie o to chodziło ! Kontrast pomiędzy bijącym po oczach niespasowaniem ramek gablotek a superprecyzyjnym spasowaniem modeli ma podbijać efekt wykonawczy curtissów. No bo chyba nie ma wątpliwości, że Grzegorz umie przyciąć elementy podstawki .
Kiedyś czytałem anegdotkę o jakimś artyście rzeźbiarzu, nie pamiętam kto to był, który specjalnie robił jakieś drobne odstępstwa od ideału w swoich dziełach bo wychodził z założenia że tylko Stwórca tworzy rzeczy idealne