[R] An-14 - Orlik - skala 1:33
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[R] An-14 - Orlik - skala 1:33
Bardzo dawno już nic nie pokazywałem na tym forum, teraz spróbuję to nadrobić. Tym razem padło na jeden z modeli typu "muszę go mieć". Samolot An-14 Pszczółka z wydawnictwa Orlik. Bardzo ucieszyłem się z jego wydania - wszystko przez plastikowy model jeszcze z NRD, który sklejałem w wieku 9-10 lat. Do tej pory mam do niego sentyment.
Budowę rozpocząłem od środkowego segmentu kadłuba - zgodnie z instrukcją. Na razie mam tyle, ile widać poniżej. W kolejnym etapie budowy będę wyposażał wnętrze tego segmentu: ściany boczne, fotele, itp.
Budowę rozpocząłem od środkowego segmentu kadłuba - zgodnie z instrukcją. Na razie mam tyle, ile widać poniżej. W kolejnym etapie budowy będę wyposażał wnętrze tego segmentu: ściany boczne, fotele, itp.
Ostatnio zmieniony śr lis 29 2023, 21:22 przez messer, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [R] An-14 - Orlik - skala 1:33
Witaj z powrotem Messer na antenie. I to w dodatku z bardzo fajnym tematem. Też miałem ten model w plastiku w podobnym wieku, robiłem z niego desanty małych żołnierzyków i nie tylko . Prawdziwa paleontologia - na razie model wygląda jak klatka piersiowa dinozaura... Jestem ciekaw jak Ci wyjdzie - poza tym, że pewnie duży w rozpiętości. Jest w nim sporo obłych elementów, ale z tego co pamiętam to ten model jest ładnie porozwijany. Good luck z budową!
Pozdrawiam, zasiadam i się paczę
Pozdrawiam, zasiadam i się paczę
Alleluja.
Super temat. Sam się obśliniłem jak rozpakowałem przesyłkę z Pszczółką od Orlika
Oczekuję aktualizacji z niecierpliwością.
Super temat. Sam się obśliniłem jak rozpakowałem przesyłkę z Pszczółką od Orlika
Oczekuję aktualizacji z niecierpliwością.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- Sklejacz Maciej
- x 110
Oj będzie się tu działo... , bez cienia wątpliwości oczekują nas tutaj Cuda przez duże C.
Podglądam i podziwiam.
Podglądam i podziwiam.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
Mam gotowy kolejny segment kadłuba, tym razem ten zawierający wejście załodze i pasażerom do samolotu. Pokusiłem się o wykonanie perforacji we wręgach kadłuba, pomimo że nie będą bardzo widoczne. Całość okleiłem pokryciem wewnętrznym. Musiałem przy tym trochę oszlifować wręgi, ale dzięki temu pokrycie dobrze pasuje do szkieletu. Dodatkowo od razu wyciąłem i przymierzyłem pokrycie zewnętrzne - pasuje. Z dodatkowych uwag - detale przyklejane do wręgi cz.16 warto przykleić po oklejeniu segmentu pokryciem. Podobnie jest z częścią 31a - ją również lepiej przykleić na końcu budowy tego segmentu.
Bardzo ładny model tzw. klatki Schodowa Ci wyszedł . Jak zostawisz drzwi uchylone to pewnie coś tam w środku będzie widać?