[R/G] Kawasaki Ki-100 Goshikisen (GPM 1/33)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [R] Kawasaki Ki-100 Goshikisen (GPM 1/33)
Brawo, super efekt, praca bardzo dobrze wykonana.Pozdrawiam i bacznie obserwuje dalsze postępy.
I zapanował porządek w ogonie. Ta drobna różnica w odcieniu chyba jest widoczna mniej lub bardziej w zależności od oświetlenia. Ale i tak jest bardzo dobrze według mnie, problem z głowy
To też, ale głównie różnicę widać ze względu na tło. Malowałem bardzo transparentnymi warstwami tzw. oddechem myszy (uwielbiam to określnie ). Wieloma wprawdzie. Ale bałem się przedobrzyć i pokrycie kolorem nie jest, że tak powiem, zbyt przesadne. Stąd tam, gdzie pod spodem było białe - to kolor bardziej się różni. Na ale z metra ....jacob pisze: czw gru 14 2023, 11:07 Ta drobna różnica w odcieniu chyba jest widoczna mniej lub bardziej w zależności od oświetlenia.
W skrzydłach pooooooooowoli grzebię, bo skoro już wyciągnąłem mały pistolecik i cały ten malarski kram, to wzięło mnie, żeby sE jakiegoś plastika fuknąć przy okazji, i jednocześnie zutylizować przynajmniej jedno pudełko, bo Gwiazdor/Dziadek Mróz/Mikołaj nadchodzi i warto zrobić miejsce na PREZENTY
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- Szydercza Gała
- x 169
Takich ludzi nam CZebagk pisze: pt gru 15 2023, 18:18 ... skoro już wyciągnąłem mały pistolecik i cały ten malarski kram, to wzięło mnie, żeby sE jakiegoś plastika fuknąć przy okazji, i jednocześnie zutylizować przynajmniej jedno pudełko, bo Gwiazdor/Dziadek Mróz/Mikołaj nadchodzi i warto zrobić miejsce na PREZENTY
Z tym że na oddechu myszy to się raczej maluje sienkie kreski z przyłożenia, przy takiej robocie na dużym można te laserunki robić przy większym ciśnieniu.
Co będziesz robił?
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
Nuuuda. Spitfajer 1/72
Kończę składać Mk IIB:
W takim będzie malowaniu. 303:
Mam nadzieję, że przewód anteny radio nie jest wymalowany na wyrost Ale chyba mógł być.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Czy KP do modelu dodaje tubkę szpachlówki
Muszę wreszcie sobie kupić jakiś współczesny model tego producenta.
Muszę wreszcie sobie kupić jakiś współczesny model tego producenta.
Nie. Ale nie jest jakoś szczególnie tragicznie. Zresztą nie podejmuje się recenzowania, bo dość okazjonalnie zajmuje się plastikowymi samolocikami.
Mam jeszcze Mk Vb i Vc z tej firmy, więc spodziewam się, że moje stadko małych Spitów jeszcze bardziej wkrótce urośnie. KP nie jest to TOP produkcja, ale może być.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
-
- x 8
Dlaczego Grzesiu wlew paliwa zaszpachlowałeś...?
Mundziu,
a broń Cię Swarożyc.
Złudzenie fotograficzne.
Jako, że wypraski nie są najwyższych lotów, a obróbka brzydko rozjechanego wgłębienia wlewu karkołomna, wiertełkiem pogłębiłem lekko otwór i wkleiłem tam do środka polistyrenowy krążek. Krążek ów jest mylący dla oczu, sprawiając wrażenie białej szpachli
a broń Cię Swarożyc.
Złudzenie fotograficzne.
Jako, że wypraski nie są najwyższych lotów, a obróbka brzydko rozjechanego wgłębienia wlewu karkołomna, wiertełkiem pogłębiłem lekko otwór i wkleiłem tam do środka polistyrenowy krążek. Krążek ów jest mylący dla oczu, sprawiając wrażenie białej szpachli
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
No to gdybyś potrzebował jeszcze dziewiątki to polecam model Eduarda. Choć od lat zbieram (tak, tak .. zbieram bo skleję raczej góra 3% zapasów magazynowych) czteryósemkę to rozgrzebawszy ostatnio czteryósemkowego chińskiego jeta stwierdziłem, że te czteryósemkowe pudła dużo miejsca zajmują ale po wyjęciu części z tych pudeł i posklejaniu ich wszystkich do kupy te modele zajmują jeszcze więcej miejsca niż te pudła przynajmniej jeśli chodzi o odrzutowce, i zakupiłem kilka siedemdwójek w tym między innymi Spitfire F Mk. IX w wersji weekend czyli bez blaszek i masek. Cena trochę większa niż modele KP ale jednak jakość i detalizacja dużo lepsza przynajmniej porównując zdjęcia wyprasek tych spitów z KP z netu z ramkami w moim pudełku. Blaszki w siedemdwójce to już nie dla mnie więc wersja weekend jest wystarczająca, trochę szkoda że maski trzeba samemu sobie wydziergać ale w przypadku spita to nie problem, no przy Me 110 można by pomyśleć o dokupieniu gotowca aby zaoszczędzić dwa dni z życia choć wtedy okazać by się mogło, że wersja profipack z blaszkami i maskami wyjdzie niewiele drożej niż weekend plus maski.gk pisze:Mam jeszcze Mk Vb i Vc z tej firmy,...