Answer KH-3-2017 Samochód Pożarniczy STAR 25, Skala: 1:25
Opracowanie: Adrian Wandtke
Dziś udało się ukończyć model mojego Stara od Answer w 1/25 Co mogę powiedzieć model pomimo że został dość uproszczony to i tak miałem parę miejsc "zawiechy" Do tego aspekt rodzaju wydruku (nie jestem jego fanem) chciałem aby został w standardzie bez malowania no i tak go skleiłem jak wyszło sami widzicie :P W końcu kolekcja uzupełnia się o rasowe klasyki bo aż głupio było by nie mieć takiego wozu
[G]Answer KH-3-2017 Samochód Pożarniczy STAR 25
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- diax_firefighter
- x 25
Re: [G]Answer KH-3-2017 Samochód Pożarniczy STAR 25
Bardzo ładnie wyszedł ten z pozoru "łatwy" model. Gratulacje. Widzę, że uporałeś się z kabiną, a raczej pasowaniem dachu do reszty. Wysokość zawieszenia też gra, a nie było to takie oczywiste (bynajmniej w wersji skrzyniowej). Masz może w planach model Angraf MAN TGM HLF 20 VARUS 4x4?
The Show Must Go On
Całkiem fajnie model Ci wyszedł choć zastanawiają mnie klosze reflektorów. Widać na nich - patrząc trochę z góry a tak się najczęściej na model patrzy - łączenie oklejek tychże. Domyślam się, że w oryginale te blachy też były w jakimś miejscu łączone ale czy w modelu nie byłoby wskazane ukrycie tych miejsc przekręcając owe klosze tak aby łączenie "spoglądało" na zderzak ? No chyba, że projektant tak te oklejki zaprojektował, że inaczej się tego przykleić nie dało i wtedy trzeba by do niego wysłać maila z informacją, że musi się jeszcze douczyć a może oryginał jednak właśnie tak miał ?
- diax_firefighter
- x 25
Masz racje tak było by najlepiej i jak mam być szczery pierwszy raz tak przykleiłem co się okazało że "oczy" mu się strasznie rozbiegały, musiałem rozkleić i znów przykleić i tak dalej wygląda to jak wygląda. Ja też myślałem że od spodu będzie łączenie ale eeeee nie xDTempest pisze: wt gru 12 2023, 1:57 Całkiem fajnie model Ci wyszedł choć zastanawiają mnie klosze reflektorów. Widać na nich - patrząc trochę z góry a tak się najczęściej na model patrzy - łączenie oklejek tychże. Domyślam się, że w oryginale te blachy też były w jakimś miejscu łączone ale czy w modelu nie byłoby wskazane ukrycie tych miejsc przekręcając owe klosze tak aby łączenie "spoglądało" na zderzak ? No chyba, że projektant tak te oklejki zaprojektował, że inaczej się tego przykleić nie dało i wtedy trzeba by do niego wysłać maila z informacją, że musi się jeszcze douczyć a może oryginał jednak właśnie tak miał ?
- diax_firefighter
- x 25
Oj powiem ci ze zgranie dachu (co według mnie dach wyszedł średnio) było wyczynem ale jakoś wszytko siadło mam na górze wstydu Mana i jest w takowych planach ale kiedy sam nie wiem póki co mało czasu i walczę z tatra w 1:25kukis1983 pisze: ndz gru 10 2023, 22:29 Bardzo ładnie wyszedł ten z pozoru "łatwy" model. Gratulacje. Widzę, że uporałeś się z kabiną, a raczej pasowaniem dachu do reszty. Wysokość zawieszenia też gra, a nie było to takie oczywiste (bynajmniej w wersji skrzyniowej). Masz może w planach model Angraf MAN TGM HLF 20 VARUS 4x4?
- diax_firefighter
- x 25
Oj powiem ci ze zgranie dachu (co według mnie dach wyszedł średnio) było wyczynem ale jakoś wszytko siadło mam na górze wstydu Mana i jest w takowych planach ale kiedy sam nie wiem póki co mało czasu i walczę z tatra w 1:25kukis1983 pisze: ndz gru 10 2023, 22:29 Bardzo ładnie wyszedł ten z pozoru "łatwy" model. Gratulacje. Widzę, że uporałeś się z kabiną, a raczej pasowaniem dachu do reszty. Wysokość zawieszenia też gra, a nie było to takie oczywiste (bynajmniej w wersji skrzyniowej). Masz może w planach model Angraf MAN TGM HLF 20 VARUS 4x4?