SB2U-2 Vindicator
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
-
- x 33
SB2U-2 Vindicator
Witam kolejny projekt na warsztacie tym razem to SB2U-2 Vindicator z wydawnictwa Kartonowa Kolekcja. Model chciałbym wykonać ze złożonymi skrzydłami i odwzorowaną strukturą skrzydeł i kadłuba (uwypuklenia). Jedno z ładniejszych zdjęć ww. samolotu jakie udało mi się znaleźć jest właśnie ze złożonymi skrzydłami i zapewne stoi na pokładzie lotniskowca USS Wasp.
Ostatnio zmieniony pn lut 05 2024, 9:49 przez Szeregowy88, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- x 33
Re: SB2U-2 Vindicator
Do kaponowania wybrałem lakier akrylowy pół matowy. Arkusze po wyschnięciu trzeba wyprostować i tu z pomocą przychodzą książki..
Poszukaj relacji z budowy. Jest kilka fantastycznych wykonów więc warto skorzystać, szczególnie w kwestii lekkich zmian i dodatkowych elementów. Sam model swietnie spasowany.
Sklejałem oba wydania - warto zwrócić uwagę na pasowanie segmentu nr 58 do wręgi nr 16.
-
- x 33
I się zaczęło, pierwsze cięcia i klejenie już za mną. Wręga z zegarami przymierzona na sucho.
Sądząc po widzianych sklejonych modelach - dobry wybór
Będę zaglądał z zainteresowaniem.
Będę zaglądał z zainteresowaniem.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
-
- x 102
Widzę że nie zwalniasz tempa.
-
- x 33
Zegary zrobione, do uwypukleń użyłem lakieru bezbarwnego tzw. TOP do paznokci przeznaczonego do lampy UV, koszt takiej buteleczki to 30 zł a starczy na bardzo długo. Oczywiście lakier pożyczyłem od żony
.
.
.
.
Starczy do momentu, jak żona zdziwi się, że "nie używałam ostatnio a jakoś wydaje się mniej...."Szeregowy88 pisze: śr lut 07 2024, 19:03 Zegary zrobione, do uwypukleń użyłem lakieru bezbarwnego tzw. TOP do paznokci przeznaczonego do lampy UV, koszt takiej buteleczki to 30 zł a starczy na bardzo długo. Oczywiście lakier pożyczyłem od żony
Wykonanie super.