[R] ORP Warszawa I GPM 1:200
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
-
- x 266
Re: [R] ORP Warszawa I GPM 1:200
Według mnie wymiary są prawidłowe dla ORP Warszawa 275 . Natomiast ORP Warszawa była większa -
No tak autor się poprawił....Patrzymy dalej.
Po dłuższej przerwie wracam do relacji.
Nie będę dawał zdjęć szczegółów bo zrobił to już ten azjatycki modelarz w tym samym temacie obok.
Co do masztu , zrobiłem go w kilku wersjach i zamontuję ten lutowany z mosiężnego drutu gr 1mm.
Budowa komina
Maszt ustawiony na sucho
Elementy wycinanki które służą do ustawienia rozstawu nóżek masztu
Kolejne etapy budowy
Zdjęcie z gry WoWs niszczyciela "Nieustraszony"projektu 41z 1949r którego nowszą wersją był niszczyciel proj 56, czyli "Warszawy I"
No i to na razie tyle
Nie będę dawał zdjęć szczegółów bo zrobił to już ten azjatycki modelarz w tym samym temacie obok.
Co do masztu , zrobiłem go w kilku wersjach i zamontuję ten lutowany z mosiężnego drutu gr 1mm.
Budowa komina
Maszt ustawiony na sucho
Elementy wycinanki które służą do ustawienia rozstawu nóżek masztu
Kolejne etapy budowy
Zdjęcie z gry WoWs niszczyciela "Nieustraszony"projektu 41z 1949r którego nowszą wersją był niszczyciel proj 56, czyli "Warszawy I"
No i to na razie tyle
Pozdrawiam kartoniarzy.
Dzisiaj podrzucam kilka nowych zdjęć z budowy
Zaczynam pomost bojowy
Poprzednio nie pokazane pokłady
Prawie gotowy pomost
Na razie
Zaczynam pomost bojowy
Poprzednio nie pokazane pokłady
Prawie gotowy pomost
Na razie
Pozdrawiam kartoniarzy.
Kilka zdjęć tego co znowu zdążyłem skleić zanim wziąłem się za autobus
Maszt zamocowany ,co wcale nie było takie łatwe bo w tym pomoście trzeba było wyciąć podłużną szparę aby go wsunąć na miejsce.
Zaprojektowano go tak jakby miał się tą środkową nogą opierać na tymże pomoście, a tymczasem rysunki montażowe pokazują go poniżej.
Coś z tym nie zagrało
Podstawa OP Lot sam ją wymęczyłem.
Wyrzutnia rakiet, tez "wymęczona" wszystko wielkości główki zapałki.
Teraz przy tym Jelczu odetchnę od tej drobnicy.
Maszt zamocowany ,co wcale nie było takie łatwe bo w tym pomoście trzeba było wyciąć podłużną szparę aby go wsunąć na miejsce.
Zaprojektowano go tak jakby miał się tą środkową nogą opierać na tymże pomoście, a tymczasem rysunki montażowe pokazują go poniżej.
Coś z tym nie zagrało
Podstawa OP Lot sam ją wymęczyłem.
Wyrzutnia rakiet, tez "wymęczona" wszystko wielkości główki zapałki.
Teraz przy tym Jelczu odetchnę od tej drobnicy.
Pozdrawiam kartoniarzy.
No fajnie wychodzi i cierpliwie brniesz do finału. Tak trzymaj
A skoro pokazałeś 41ke przy okazji ciekawostka: powstał tylko jeden okręt doświadczalny tego typu - Nieustraszimyj, 56ki były jego seryjnymi następcami. Ale byli jeszcze inni krewni! To chińskie niszczyciele typu 051 "Luda", które były połączeniem konstrukcji 41 i 56.
A skoro pokazałeś 41ke przy okazji ciekawostka: powstał tylko jeden okręt doświadczalny tego typu - Nieustraszimyj, 56ki były jego seryjnymi następcami. Ale byli jeszcze inni krewni! To chińskie niszczyciele typu 051 "Luda", które były połączeniem konstrukcji 41 i 56.