Poprzeczki dość krzywe, ale właśnie takie próby trzeba podejmować.
Wszystko da się zrobić. Nie zawsze wychodzi od razu, ale nie ma rzeczy nie do zrobienia. Pozostaje tylko dobór sił, środków i narzędzi. Oraz tzw. cierpliwości. No i wzroku (nie piszę dobrego, tylko pozwalającego widzieć detale - co nie jest tożsame z potocznym rozumieniem dobrego wzroku) + dobrego światła.
Sam próbuję, cuduję, to i owo spie...ę. I dobrze się przy tym bawię.
[R] MiG-29A Fulcrum-A (WAK 1:33)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: [R] MiG-29A Fulcrum-A (WAK 1:33)
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Cześć
Tak - poprzeczki są krzywo wklejone ale to zobaczyłem dopiero w makro. Moje oczy niestety takich szczegółów bez lupy już nie dostrzegają (chyba zainwestuję w coś powiększającego).
Model jest skończony. Pomalowałem całość lakierem błyszczącym a następnie matowym.
Tutaj dzióbek.
Kadłub od spodu
Rakiety
Przednie zawieszenie
Ogonek
Model ten jest świetną pozycją dla modelarzy już nie początkujących ale nie posiadających jeszcze dużych umiejętności. Wycinanka jest bardzo dobrze spasowana i nie sprawia trudności w klejeniu. Jakiekolwiek niedoskonałości tego gotowego modelu wynikają tylko z braku doświadczenia po mojej stronie.
Pierwszy raz lakierowałem model i mam do poprawy wnętrza dysz silników, bo na dolnych powierzchniach osadził mi się talk z lakieru matowego (mimo że arkusze były pomalowane caponem i lakierowane błyszczącym).
Mimo popełnionych błędów o których pisałem w relacji ogólnie jestem zadowolony z wyniku.
Na koniec chcę bardzo podziękować za udzielone rady i pomoc podczas budowy.
Tak - poprzeczki są krzywo wklejone ale to zobaczyłem dopiero w makro. Moje oczy niestety takich szczegółów bez lupy już nie dostrzegają (chyba zainwestuję w coś powiększającego).
Model jest skończony. Pomalowałem całość lakierem błyszczącym a następnie matowym.
Tutaj dzióbek.
Kadłub od spodu
Rakiety
Przednie zawieszenie
Ogonek
Model ten jest świetną pozycją dla modelarzy już nie początkujących ale nie posiadających jeszcze dużych umiejętności. Wycinanka jest bardzo dobrze spasowana i nie sprawia trudności w klejeniu. Jakiekolwiek niedoskonałości tego gotowego modelu wynikają tylko z braku doświadczenia po mojej stronie.
Pierwszy raz lakierowałem model i mam do poprawy wnętrza dysz silników, bo na dolnych powierzchniach osadził mi się talk z lakieru matowego (mimo że arkusze były pomalowane caponem i lakierowane błyszczącym).
Mimo popełnionych błędów o których pisałem w relacji ogólnie jestem zadowolony z wyniku.
Na koniec chcę bardzo podziękować za udzielone rady i pomoc podczas budowy.
Bardzo ładny standard. Gratuluję.
Oczywiście. Trzeba to zastrzeżenie poczynić. Jak się patrzy "normalnie" to oko ich obecność ledwo rejestruje. Co nie zmienia faktuGieber pisze: czw maja 16 2024, 12:55 Tak - poprzeczki są krzywo wklejone ale to zobaczyłem dopiero w makro.
Bardzo dobry model
Błędy rzeczywiste bądź urojone sOM immanentną cechą każdego modelu. Tak że ten.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- Lukson 1982
- x 10
Jest świetny! Gratulacje!
Tak, podoba mi się również.