[R] Yamashiro, AH 1/92, skala1:300.
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[R] Yamashiro, AH 1/92, skala1:300.
Witam.
Zapraszam na relację modelu jak w tytule Yamashiro, AH 1/92, skala1:300. Model leciwy ale fajnie się go robi nawet pasują do siebie wręgi. Zaczynam budowę starszych modeli dla kolekcji w stylu vintage. Ten jest pierwszy a jest jeszcze ich trochę. Zapraszam więc do relacji.
Pozdrawiam Michał.
Zapraszam na relację modelu jak w tytule Yamashiro, AH 1/92, skala1:300. Model leciwy ale fajnie się go robi nawet pasują do siebie wręgi. Zaczynam budowę starszych modeli dla kolekcji w stylu vintage. Ten jest pierwszy a jest jeszcze ich trochę. Zapraszam więc do relacji.
Pozdrawiam Michał.
Re: [R] Yamashiro, AH 1/92, skala1:300.
Ale vintage nie powinno chyba oznaczać vintage wykonawczego.
Pofalowane burty?
On jest na kredzie?
Pofalowane burty?
On jest na kredzie?
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Miałem na myśli modele lat 90-tych, trochę pofalowane nie wiem czemu nie mogę opanować kadłubów, to nie jest kreda ale papier fajny i taki gładki.
Tak, to jasne. I inicjatywa bardzo ciekawa. Pojęcie "vintage" jest jednoznaczne.
Oby tylko się nie cofać z poziomem wykonawstwa do lat 90
ŻART - jak by co.
A próbowałeś coś zmieniać w dotychczasowym sposobie budowy? Domyślam się że masz tu elementarny system zastosowany. Daje dobry efekt, o ile nie przykleja się (i dociska) burt do wręg. Klejenie tylko do pokładu i wodnicy KLW. Ale jak karton jest cienki (wiotki) to i tak wręgi, na ostrzejszej zmianie kształtu (w rzucie z góry) mogą się odcisnąć. Ale pofalowanie, to zbędny nacisk. Moim teoretycznym zdaniem
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- Sklejacz Maciej
- x 110
Choć skala trochę mnie przestrasza Bo to drobnej drobnicy to jednak będę tu systematycznie zaglądał. W skali 1:300 jest sporo okrętów, które wodzą mnie mocno na pokuszenie
Powodzenia życzę i będę czuwał.
Powodzenia życzę i będę czuwał.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
Witam.
Stan na dziś, dno jednak z barwionki a jak będzie źle to się jeszcze psiknie, teraz porobię trochę wyposażenia pokładowego.
Pozdrawiam Michał.
Stan na dziś, dno jednak z barwionki a jak będzie źle to się jeszcze psiknie, teraz porobię trochę wyposażenia pokładowego.
Pozdrawiam Michał.
Witam.
Powolutku powstaje nadbudówka dziobowa, ci japońce wysoko się pieli.
Pozdrawiam Michał.
Powolutku powstaje nadbudówka dziobowa, ci japońce wysoko się pieli.
Pozdrawiam Michał.
- Sklejacz Maciej
- x 110
Podziwiam szybkość i precyzję działań działań.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
Witam.
Nie wiem czy szybkość tu jest sam model ma tak naprawdę mało części, i zastanawiam się po co japończykom takie drapacze chmur na okrętach.
Pozdrawiam Michał.
Nie wiem czy szybkość tu jest sam model ma tak naprawdę mało części, i zastanawiam się po co japończykom takie drapacze chmur na okrętach.
Pozdrawiam Michał.