[R] Yamashiro, AH 1/92, skala1:300.
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: [R] Yamashiro, AH 1/92, skala1:300.
Witam.
Kolejna nadbudówka pnie się do góry.
Pozdrawiam Michał.
Kolejna nadbudówka pnie się do góry.
Pozdrawiam Michał.
Jak mi się wydaje to drapacze miały na celu zwiększenie pola widzenia. Szybko Ci idzie i ładnie.
Cze!
Dobrze Ci idzie ten pancernik
Mnie kiedyś pokonał. Pamiętam jak przerosła mnie jego detalizacja, w związku z czym zmieniłem koncepcję i przerobiłem go na napędzany płaską baterią, silniczkiem nie wiadomo skąd i śrubą z powyginanej blachy model na uwięzi. Przy pierwszej próbie zerwał mi się ze sznurka i poszedł hen przed siebie. Po chwili, dostał wody i epicko dokonał żywota na tym ziemskim padole idąc na dno przez rufę... Gdańsk, 1994 rok
Pozdr
Piot
Dobrze Ci idzie ten pancernik
Mnie kiedyś pokonał. Pamiętam jak przerosła mnie jego detalizacja, w związku z czym zmieniłem koncepcję i przerobiłem go na napędzany płaską baterią, silniczkiem nie wiadomo skąd i śrubą z powyginanej blachy model na uwięzi. Przy pierwszej próbie zerwał mi się ze sznurka i poszedł hen przed siebie. Po chwili, dostał wody i epicko dokonał żywota na tym ziemskim padole idąc na dno przez rufę... Gdańsk, 1994 rok
Pozdr
Piot
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
Witam.
W modelu dochodzi nadbudówka z kominem i rufowa, w rufowej coś nie wyszło projektantowi bo obwód głównej bryły nie zgrywa się z obrysem na pokładach. Piotr model ma niedociągnięcia ale najgorzej to jest zaprojektowane dno dlatego wymieniłem na barwionkę i odtworzyłem od nowa, więc docelowo nie będzie już standardu, buduję do końca bo reszta aż tak tragicznie nie wygląda. Niby szybko idzie model ale tak naprawdę detalizacja jego nie jest w połowie jak współczesne opracowania, są to chyba główne elementy i koniec taki lepszy blokowy model, do tego dochodzi to że już nie kleję kilku modeli jednocześnie tylko cały mój czas jest poświęcony na niego.
Pozdrawiam Michał.
W modelu dochodzi nadbudówka z kominem i rufowa, w rufowej coś nie wyszło projektantowi bo obwód głównej bryły nie zgrywa się z obrysem na pokładach. Piotr model ma niedociągnięcia ale najgorzej to jest zaprojektowane dno dlatego wymieniłem na barwionkę i odtworzyłem od nowa, więc docelowo nie będzie już standardu, buduję do końca bo reszta aż tak tragicznie nie wygląda. Niby szybko idzie model ale tak naprawdę detalizacja jego nie jest w połowie jak współczesne opracowania, są to chyba główne elementy i koniec taki lepszy blokowy model, do tego dochodzi to że już nie kleję kilku modeli jednocześnie tylko cały mój czas jest poświęcony na niego.
Pozdrawiam Michał.
Prezentuje się pięknie.
Nie oglądaj się za siebie, tam nic się nie zmieniło...
Relacja: M/S Gryf Pomorski, MM 1/1969, 1:400
Galeria: RWD 9S, MM 3/1968, 1:25
Wyjdzie piękny okręt. Nie mogę doczekać się galerii końcowej.
Witam.
Główne nadbudówki gotowe.
Pozdrawiam Michał.
Główne nadbudówki gotowe.
Pozdrawiam Michał.
Świetnie to wygląda. Fajnie wykonane relingi.
Dzięki ze się podoba, relingi to lasery.
Hej.
Kibicuje tej relacji od początku.
Raz że podobają mi japońskie okręty a dwa że dobrze ci to wychodzi.
Jak patrzę na pierwsze zdjecie to z nadbudówka dziobową to coś zauważyłem.
Czy aby ta ścianka na wysokości i trochę na prawo od pierwszych dalmierzy nie uległa zgnieceniu?
Chyba że tak miało być
Jeśli nie, to spróbuj to poprawić bo się trochę rzuca to w oczy, a szkoda by było psuć efekt, bo włożyłeś kawał pracy w ten model
Kibicuje tej relacji od początku.
Raz że podobają mi japońskie okręty a dwa że dobrze ci to wychodzi.
Jak patrzę na pierwsze zdjecie to z nadbudówka dziobową to coś zauważyłem.
Czy aby ta ścianka na wysokości i trochę na prawo od pierwszych dalmierzy nie uległa zgnieceniu?
Chyba że tak miało być
Jeśli nie, to spróbuj to poprawić bo się trochę rzuca to w oczy, a szkoda by było psuć efekt, bo włożyłeś kawał pracy w ten model
Kleje bo lubię!!!